Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chlapci hrozila pětka na vysvědčení, otec podle policie zmlátil učitele

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
18. července 2019
10:51

Policie obvinila dva muže z napadení učitele jedné ze středních škol na Královéhradecku. Pedagoga podle kriminalistů napadli kvůli prospěchu syna jednoho z nich, muži však útok popírají. Policie je viní z trestného činu vydírání, oběma hrozí až čtyři roky vězení, případně peněžitý trest.

Incident se stal začátkem června v budově střední školy. "Přišli za učitelem syna mladšího z nich. Důvodem návštěvy učitele byla nespokojenost s hrozící pětkou na vysvědčení a propadnutím," řekla ČTK hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle policie nejprve učiteli nadávali, pak ho otec studenta několikrát udeřil rukou. "Z kabinetu pak s pohrůžkou těžké újmy, pokud nebude mít syn čtyřku, společně (obvinění) odešli," řekla Kormošová. Oba muže policie stíhá na svobodě. "Učitel nepotřeboval lékařské ošetření," dodala mluvčí. Obvinění muži ve věku 42 a 61 let útok popírají.

V minulosti na Královéhradecku policie řešila několik případů napadení učitelů. Zřejmě nejvíc pozornosti si vysloužil v roce 2003 útok studenta politologie Univerzity Hradec Králové na pedagoga Jana Laška, kterého zbil v jeho pracovně baseballovou pálkou. V prosinci 2006 napadli příbuzní jednoho z žáků učitele na chodbě základní školy v Hradci Králové. Pedagog při útoku utrpěl četná zranění v obličeji.

Evka4 ( 18. července 2019 18:45 )

Já bych řekla, že dnešní haranti jsou zralí dostat po papuli.Rákoska ve škole chybí, jako sůl.Dneska je to samý DiS, Bc, Mgr., ale blbí jsou jako tága V praxi často nepoužitelní.

gabreta ( 18. července 2019 13:02 )

Jakej je rozdíl, mezi pětkou a slovním ohodnocením "Debil"?? Pravda je, že učitel si dovolil dost, dát blbovi pětku!!

luklovah ( 18. července 2019 11:54 )

Kdyby se ve školách neznámkovalo a bylo slovní ohodnocení tak by se toto nestalo.Nějvětší debilita je známkování.Mnohem lepší je slovní ohodnocení.

Huron ( 18. července 2019 11:52 )

Blbé dítě a ještě blbjejší otec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání