Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Máme vraha molekulární bioložky (†56), radují se vyšetřovatelé. Zabíjel kvůli sexu, myslí si

Autor: shp, ČTK - 
16. července 2019
11:48

Řečtí policisté jsou přesvědčeni, že dopadli vraha americké molekulární bioložky Suzanne Eatonové (†59), která zmizela na Krétě 2. července a později byla nalezena mrtvá. Zadržený farmář, otec dvou dětí, se k činu podle deníku Kathimerini přiznal, ale jeho výpověď vyvolala další otázky.

Policie má za to, že zločin měl sexuální podtext. Eatonová ze světově uznávaného Planckova institutu přijela na Krétu na konferenci s tematikou ze svého oboru. Zmizela 2. července, když si vyrazila zaběhat.

Mrtvolu našli v bunkru

Její tělo objevili o týden později v bunkru v obtížně přístupném skalnatém terénu zhruba deset kilometrů od místa, kde byla naposledy spatřena. Prvním důkazem, který policii k hlavnímu podezřelému dovedl, jsou záběry z bezpečnostní kamery.

Na nich se farmářův vůz nachází poblíž bunkru, kde bylo nalezeno tělo, napsal místní tisk. Dva soudní lékaři uvedli, že Američanka měla ucpaná ústa a nos, ale není jisté, zda příčinou smrti bylo udušení. Taky není jasné, zda byla vědkyně zavražděna v bunkru.

Podezřelé video

Její tělo tam mohlo být přemístěno až po činu. Podezřelý vlastní nedaleko místa pozemek a fotky a videa bunkru zveřejnil na sociálních sítích. Oběť si podle všeho vybral náhodně. Policie v souvislosti s vraždou zatkla deset podezřelých a ověřuje, zda nemají škrábance nebo pohmožděniny. 

Ty by mohly souviset se zločinem. Vyšetřovatelé čekají na výsledky testů a analýzu telefonních hovorů. Dnes mají přijít s oficiálním prohlášením. Případ pokládají za uzavřený.

Monikay ( 17. července 2019 14:37 )

aby se člověk bál jet i na konferenci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání