Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z rozhledny Skalka spadl muž: K zemi letěl 8 metrů

Autor: DH - 
13. července 2019
14:37

V sobotu kolem jedné hodiny odpoledne zasahovala policie i záchranná služba u rozhledny Skalka nedaleko středočeské Vyžlovky. Podle policejní mluvčí se tam z výšky několika metrů zřítil muž. Zasahující vrtulník ho musel transportovat do jedné z pražských nemocnic.

Jak Blesku řekla policejní mluvčí Michaela Richterová, zraněný byl šestatřicetiletý muž. Tomu se podle jeho vlastních slov údajně na rozhledně zamotala hlava, a proto se z ní zřítil dolů.

„Dotyčný spadl z výšky přibližně osmi metrů a utrpěl blíže nespecifikovaná zranění,“ řekla Richterová.

Přesná příčina pádu není prozatím jasná. Svoji roli tu mohl sehrát i alkohol. To ale bude jasné až později. „U muže nemohla být na místě provedená dechová zkouška a proto si policie vyžádala odběr krve v nemocnici,“ doplnila mluvčí.

PPP150W ( 13. července 2019 18:18 )

Rozhledna má první mezanin ve 4,5m, první ochoz na 9m a její výška je 21m. Jestli ten člověk spadnul z osmi metrů, byl někde, kde neměl co dělat, protože z točitých schodů by nesletěl dolů.

PPP150W ( 13. července 2019 18:13 )

Máme s rodinou na kontě návštěvy téměř dvou stovek rozhleden po Česku, Německu a Polsku. Ale nikdy jsme nebyli na rozhledně, ze které by se dalo spadnout aniž by člověk dělal něco, co je proti zdravému rozumu. Z rozhledny se takhle prostě spadnout nedá. Všechny podléhají přísným parametrům a jeden z nich je dostatečně vysoké zábradlí ochozu, aby se přes něj nedalo přepadnout kvůli náhlé indispozici.

PPP150W ( 13. července 2019 18:09 )

Že by to byl pravý důvod pádu?

Ruha ( 13. července 2019 16:17 )

Ve čtvrtek jsem na rozhlednu chtěla jít,byla ale, dle informací www.roz­hled­naskal­ka.cz, od dubna 2018 z technických důvodů uzavřena a dostat se na ni přes uzavřený turniket nešlo. Nerozumím tomu, vylezl tam i přes uzavření?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání