Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Panika v Chorvatsku: 6 českých dětí zmizelo při bouři na moři!

V Chorvatsku pátrali celou noc po dospělém Čechovi a šesti dětech.
 (Autor: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture)
Aktualizováno -
10. července 2019
08:28
Autor: chal - 
9. července 2019
23:19

Chorvatští záchranáři v noci z neděle na pondělí pátrali po skupině jednoho dospělého Čecha a šesti dětí, kteří se ztratili kvůli silné bouři na lodi. Do akce se zapojilo několik plavidel, policisté ale pátrali i na břehu.

Silná bouře způsobila obrovské problémy převážně menším plavidlům v oblasti zadarských ostrovů. Řada lodí vlivem počasí skončila potopená a převrácená, další uvízly.

U ostrova Molat v zálivu Jaz uvízlo pět lodí, záchranáři dostali do bezpečí celkem 56 lidí. Z velké většiny šlo o školáky ze Švýcarska a Itálie.

Největší drama způsobila zpráva o zmizení skupiny sedmi Čechů, jednoho dospělého a šesti dětí, kteří se měli ztratit poblíž ostrova Krk. Do noční pátrací akce se zapojilo několik lodí. Ty byly však při hledání neúspěšné, stejně jako policisté, kteří pročesávali pevninu.

Dramatický příběh má naštěstí dobrý konec. Česká skupina se totiž dokázala dostat do bezpečí sama. Záchranáři se to dozvěděli až ráno. O incidentu informovalo chorvatské Ministerstvo moře, dopravy a infrastruktury.

naidka ( 11. července 2019 09:38 )

Thyr. Blbečku, co tady slintáš o Češích na český portál , piš si tam, kde jsi doma a Čechy a jejich děti si do huby neber.

prycsnima ( 11. července 2019 08:17 )

No vono se to třeba říká na jihu čech fujtajxl zrovna tak jako erteple což je také odvozeno od Erdäpfel . A takè šnuptychl a kýbl a hergotnamol (Herr Gott nochmal) je někde ještě normální.

prycsnima ( 11. července 2019 08:02 )

Malý národ velký ksindl. To někdo už řekl ale nevím kdo

bizon_pepa ( 11. července 2019 07:30 )

O tom blesku máš pravdu. Nicméně s tou dovolenou Čechů,kteři nikde nezklamou se mýlíš. Až mi to připadá žes nikde jinde než u rybníku nebyl.

Thyronx ( 11. července 2019 03:03 )

Z Blesku mám srandu skoro denně. Z českých rodičů kteří nezvládaji ani své 7mi leté dítě teprve. To že pustí své děti s kýmkoli kamkoli aby měli od nich pokoj, beru jako normál.
Každá dovolená Čechů kdekoliv je zážitek na celý život. Češi prostě nikde na světě nezklamou. A výchova českých dětí? Ta přece existovala snad za totality, ale dnes z nich rostou pařezy,odpad.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání