Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ovečky v Pohádkové zahradě v Pardubicích někdo nakrmil pečivem: Umíraly v bolestech, popisuje majitelka

Autor: dce - 
8. července 2019
19:07

Smutný příběh o utrpení stáda ovcí z Pohádkové zahrady v Pardubicích sdíleli majitelé na facebooku. Neznámý mladý pár chtěl zvířatům patrně přilepšit a do ohrady vysypal pytel pečiva. Jenže to zvířatům neuvěřitelně ubližuje - ovce trpěly dlouhé dny v bolestech a křečích. Jedna z nich nakonec zemřela.

Napadlo by vás k sousedovi nasypat pytel nahnilého ovoce, ať si ho jeho domácí zvířata sežerou? Asi ne. Tak proč tolik lidí krmí hospodářská zvířata v ohradách na loukách? Takové otázky si stále dokola musejí pokládat majitelé stád ovcí, koz i koní. Jablka, švestky, mrkve či staré pečivo - hromady těchto potravin nacházejí za ohradami se svými zvířaty každou chvíli.

Neustále se osvětou snaží „dobrodince" poučit, že podobným chováním zvířatům spíš škodí. Marně. Případ, kdy kvůli hlupákům musela zvířata trpět, sdílela majitelka Pohádkové zahrady se zvířaty v Pardubicích.

Podle všeho neznámý mladý pár nasypal do ohrady k ovcím dva pytle pečiva - starého i měkkého. „Počkejte holky, to si dáte. Pár rohlíků zkusí prostrčit přes plot. Ovečky se o ně téměř porvou, a tak jsou obě tašky vzápětí vysypány za plot pohádkové zahrady. A ovečky baští a baští a baští. Ti dva spolu sedí, drží se za ruce a kochají se tím, jak ovečkám chutná," vypráví příběh s tragickým koncem majitelka.

Po pár hodinách už ovce ve dvou výbězích leží nafouklé na zemi a trpí. Majitelka se je snažila zachránit ze všech sil. Nejhůř na tom byla loňská ovečka Dobby. „Máma Molly, roční Dobby a její letošní jehňátko Fofola, a… já. Dobby leží, je jí moc zle, má bolesti. Dostala všechny léky, které by jí mohly pomoci, ale nic nezabírá."

Ovce mezi sebou vycítily, že jedna z nich otřesnou otravu nepřežije.Molly si lehá vedle Dobby a ta si pokládá hlavu na její krk. Molly něžně a úplně jemně oňuchává Dobbynce tlamičku. Jako by ji uklidňovala. Z druhé strany leží u Dobby její letošní holčička Fofola. Když se podívám blíž, vidím něco neuvěřitelného. Molly tečou z očí slzy. Velké slané kapky se řinou z jejích očí, jedna za druhou a vytváří mokrou cestičku ve vlně na tvářích. A stejné slzy tečou i z očí Dobby," popisuje majitelka zahrady.

Dobby nakonec zahynula. Její smrt zasáhla nejen majitelku, ale rovněž i zbytek stáda. „Pro ty dva, až půjdou zase kolem nás, mám vzkaz. Naše stádo už díky vám nikdy nebude stejné. Zůstane v něm bolest dnešního dne a taky v něm bude o jednu ovečku míň. Možná jste to mysleli dobře, možná nevíte, že pečivo může ovečky (ale taky koně nebo kozy) zabít. Možná jste chtěli udělat dobrý skutek a možná to byla jen hloupost."

Apeluje na všechny podobné „dobráky", aby cizí zvířata nikdy ničím nepřikrmovali. Způsobí to zvířatům i jejich majitelům jen potíže a velkou bolest.

jasnovidec01 ( 9. července 2019 13:25 )

některé ovečky zahynou jen kvůli parádě a to vám NEVADÍ???hlavně že nosíte oblečení z mohéru a ten je z malých oveček vy ho.va.da.

krasomila ( 9. července 2019 08:20 )

Nop a teď si představte, jak trpí milony oveček a jiných zvířátek na jatkách a při přepravě na ně. Tahle ovečka aspoň umřela ve své rodině, obklopena nejbližšími.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání