Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na Rakovnicku hořel les: Plameny se podařilo uhasit po dvou hodinách!

Aktualizováno -
28. června 2019
14:30
Autor: ČTK, rc - 
28. června 2019
09:13

Na Rakovnicku u obce Srbeč v pátek ráno hořel les. Plameny zasáhly plochu zhruba 500 metrů čtverečních, hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu ze čtyř možných. Požár už je zlikvidovaný.

Na tísňovou linku byl požár ohlášen krátce před 7:30. Na místě zasahovalo osm jednotek, tedy několik desítek hasičů. Místo bylo obtížně přístupné, čerpací stanici hasiči zřídili v Srbči. Pod kontrolu dostali oheň přibližně po dvou hodinách.  Škoda je odhadnutá na 5000 korun, příčina zatím není určená.

"Jednou z možných vyšetřovacích verzí je nedbalost," uvedl  Svoboda. Kvůli současnému horkému a suchému počasí přibylo v Česku požárů. „Již po vyhlášení poplachu byla plocha požáru odhadnuta na 500 m2. Po dojezdu jednotky bylo vytvořeno dopravní vedení s rozdělovačem a útočnými proudy. Po dojezdu dalších jednotek byly nasazeny další útočné proudy a zřízeno čerpací stanoviště. Vyhlášen byl 2.stupeň poplachu, zasažena byla plocha 1000 m2,“ informovali na sociální hasiči z Nové Strašecí. 

Hasiči jich v uplynulých třech dnech, kdy teplota mnohde stoupala přes 30 stupňů Celsia, likvidovali zhruba dvakrát více než obvykle. Nejvíce požárů, 106, hasili ve čtvrtek, přitom dlouhodobý denní průměr je 49 požárů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání