Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Narkomanka v Chomutově pobodala policistku injekční stříkačkou: Hrozí jí až 6 let vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK - 
21. června 2019
10:55

Ve vazbě skončila mladá narkomanka z Chomutovska, která napadla dopravní policistku a několikrát ji bodla injekční stříkačkou. Dvacetiletá žena byla v době incidentu pod vlivem návykových látek. Hrozí jí až šest let vězení.

Dvacetiletá žena z Chomutovska navštívila dvě prodejny v obchodní zóně na Chomutovsku. V první prodejně údajně poškodila visačku na zboží.

V dalším obchodě se jí podle policie zřejmě nelíbila zvýšená pozornost prodavaček, kterou jí věnovaly, tak jim velmi vulgárně nadávala. Z bundy vytáhla injekční stříkačku a namířila ji proti prodavačkám.

Před obchodem shodou náhod řešila policistka dopravní přestupek. Když ji prodavačky upozornily, že jedna ze zákaznic možná v obchodě něco ukradla, policistka ji vyzvala, aby jí ukázala ruce. Žena před ní začala couvat. Policistka rychle pochopila, že tady něco nehraje. A začala jednat.

„Uchopila podezřelou za rameno a ruku. Na toto jednání měla dotyčná reagovat tak, že policistku opakovaně bodnula injekční stříkačkou do předloktí. Po útoku byla zadržena a umístěna v policejní cele," uvedla mluvčí chomutovské policie Miroslava Glogovská.

Provedený orientační test potvrdil přítomnost drog v těle agresivní zákaznice. Ženu kriminalisté obvinili z násilí proti úřední osobě a výtržnictví, kterého se podle informací policie dopustila už dříve v jiné prodejně.

Policistka utrpěla lehká zranění. Ale čeká ji řada nepříjemných preventivních procedur kvůli možné infekci. „Při poranění injekční stříkačkou je standardní postup, bližší informace sdělit nemohu," uvedla mluvčí. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání