Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladý studentský pár (†18) našli bez známek života: Podle všeho je zabil úder blesku

Autor: ital - 
16. června 2019
17:31

Mladý pár, Brendan McGowan (†18) a Kaitlyn Rosensteelová (†18), byl ve čtvrtek rybařit u jezera v parku Mammoth v obci Mount Pleasant v Pensylvánii. Nešťastníky zasáhl během jejich činnosti blesk, který zároveň rozčísl strom, pod nímž seděli. Jejich těla nalezli týž den okolo 4. hodiny odpoledne. Podle koronera byli oba na místě mrtví.

Neštěstí se odehrálo ve čtvrtek v americkém státě Pensylvánie, kde byl mladý pár, Brendan McGowan (†18) a Kaitlyn Rosensteelová (†18), rybařit u jezera Mammoth. Svědci uvedli, že v téže oblasti během bouře uslyšeli hlasitý praskot a silný záblesk světla. Okolo čtvrté hodiny odpoledne nalezli chlapce s dívkou bez známek života.

Oba utrpěli zranění po zásahu bleskem a přivolaný koroner na místě musel konstatovat smrt. Přesnou příčinu úmrtí však prokáže až nařízená pitva a toxikologické výsledky.

Včetně tohoto případu zemřeli v letošním roce po zásahu bleskem doposud čtyři lidé. Na základě výsledků za posledních deset let dochází v průměru k sedmi úmrtím po zásahu bleskem v období uprostřed června, jak tvrdí meteorolog John Jensenius.

Podle informací Národní laboratoře bouří Národní správy pro oceány a atmosféru je pravděpodobnost, že vás v životě zasáhne blesk asi 1 ku 13 000. Podle studie z roku 2016 9 z 10 lidí, které zasáhne blesk, přežijí. Přesto může zásah blesku zanechat dlouhodobé potíže jako např. bolest svalů, hlavy, kognitivní problémy a žaludeční nevolnost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání