Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čech v nebezpečí na thajském ostrově smrti: Kryjí tu sériového vraha, spravedlnost neexistuje!

Autor: shp - 
11. června 2019
10:18

Ostrov Koh Tao v thajském zálivu vypadá na první pohled jako turistický ráj. Porostlý je exotickými palmami, jeho pláže zdobí bílý písek a obloha nad ním je blankytně modrá. Jenže není všechno zlato, co se třpytí. Toto místo má taktéž přezdívku ostrov smrti. Za posledních deset let tu za více než záhadných okolností zemřelo 11 turistů.

A to je vzhledem k tomu, že rozloha ostrova činí pouze 21 kilometrů čtverečních, více než podezřelé číslo. Zdá se, ba přímo nabízí, že odlehlý Koh Tao slouží jako ideální místo pro zločin. K nejznámějšímu úmrtí turistů zde došlo v roce 2014. Jde o nechvalně proslulý případ baťůžkářů z Velké Británie Davida Millera (†24) a Hannah Witheridgové (†23).

Vyšetřovatel byl podezřele odvolán

Oba byli brutálně zavražděni, ona byla ještě před smrtí znásilněna. Vyšetřovatel označil za podezřelého syna starosty a následně byl za pofiderních okolností z případu odvolán. Jako údajní skuteční pachatelé byli pak veřejnosti předhozeni dva barmští migranti. Oba byli o hlavu menší než zavražděný David. Zdaleka přitom nešlo o jediné podezřelé úmrtí turistů.

Další nešťastník Nick Person byl nalezen mrtvý jen tři měsíce po nálezu těl Millera a Witheridgové. Prý spadl ze skály vysoké 15 metrů a utopil se. Jeho rodiče však tvrdí, že tamní policie nevyslechla ani jednoho svědka. Stejně dopadlo i vyšetřování smrti zedníka Lukea Millera. Ten se prý utopil v bazénu u baru. Další turistka Christina Annesleyová (†23) měla zemřít po požití kombinace alkoholu a antibiotik. To se neděje často.

Sebevražda se zavázanýma rukama

Podle vyšetřovatelů spáchala sebevraždu i belgická turistka Elise Dallemagneová (†30). I Dimitri Poves (29) prý spáchal podle strážců zákona sebevraždu, a to i přes to, že byl nalezen oběšený se svázanýma rukama za zády. Zatím poslední obětí ostrova smrti je Alexandr Bucspun (†33). Loni se na Koh Tao utopil, údajně také bez cizího zavinění. Jak to tak vypadá, něco tam nesedí.

Nejezdil bych sem, říká český podnikatel

Koh Tao ovládá několik rodin, které si zprivatizovaly vše včetně spravedlnosti a kryjí sériového vraha, nikomu z mých známých tam nedoporučuji jet, dokud nebude skutečný pachatel za mřížemi,“ řekl webu iDnes.cz český podnikatel Radim Chomič. V Thajsku žije už patnáct let. Negativní publicita samozřejmě špatně ovlivnila turistický ruch. Jako bezpečné místo totiž Koh Tao označit rozhodně nelze.

jipetr ( 11. června 2019 17:07 )

-----Najítt nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : gg.gg/zeny2019

jameson ( 11. června 2019 16:14 )

Nejlepší je, zdaleka se vyhýbat turistickým destinacím a úplně ideálně jezdit po Thajsku s thajskými přáteli, nebo příbuznými.

vihor ( 11. června 2019 15:45 )

Thajsko je jedna velká past na turisty. Všechno tam řídí organizovaný zločin, od malých rodinných podniků až po nejvyšší státní byznys. Co také čekat od země, kde vrchním velitelem letectva byl jmenován králův pes FuFu.

Martin David ( 11. června 2019 15:21 )

Že prý ráj na zemi...cha,cha,cha Němčour mluvil s novináři 😊

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání