Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Labi se potopila velká loď s desítkami lidí: Zraněné děti tahali z vody hasiči

Autor: ČTK - 
9. června 2019
16:20

Na dolním toku Labe, v severoněmeckém přístavním městě Stade se v sobotu srazila historická plachetnice s kontejnerovou lodí. Čerstvě opravená loď, dlouhá téměř 40 metrů, šla ke dnu. Při nehodě se zranilo osm lidí, z toho dvě děti.

Historická plachetnice No 5 Elbe z roku 1883 byla teprve na konci května po nákladném restaurování za přibližně 1,5 milionu eur (38,5 milionu korun) v hamburském přístavu znovu vrácena na vodu a začala vozit turisty.

Podle policie se ale plavidlo, na kterém bylo 43 lidí, v sobotu okolo 14:30 SELČ srazilo s kontejnerovou lodí Astrosprinter dlouhou 141 metrů, plující pod kyperskou vlajkou směrem k Severnímu moři.

Pasažéry i posádku dostali do bezpečí hasiči ze Stade a další pomocníci. Historický škuner už nebylo možné dotáhnout ke břehu a loď se potopila u ústí řeky Schwinge do Labe. Kontejnerová loď podle agentury DPA zpočátku pokračovala v plavbě.

Sedmatřicet metrů dlouhý škuner s vratiplachtami je podle německé agentury poslední námořní loď, která v Hamburku zbyla z éry dřevěných lodí. Naposledy strávila osm měsíců v dánské loděnici a dostala mimo jiné novou záď. Loď spočinula na dně malé řeky Schwinge, která se vlévá do Labe. Škuner je podle agentury DPA poslední námořní loď, která v Hamburku zbyla z éry dřevěných lodí.

 

Moneto ( 9. června 2019 19:03 )

Tomu se ani nechce věřit, taková náhoda a zrovna pár dnů, po neštěstí na Dunaji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání