Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šokující tragédie na Slovensku: Máma vedla dcerku (†5) po kolejích, obě je srazil vlak

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
24. května 2019
19:28

Ve čtvrtek navečer došlo k tragické nehodě na trati u Devínské Nové Vsi u Bratislavy. Vlak tam srazil matku s teprve pětiletou dceruškou. Obě šly po kolejích. Strojvůdce nemohl zabránit střetu. Narazil do nich a došlo na nejhorší. Žena byla se zraněními převezena do nemocnice, ale holčička byla mrtvá na místě.

Policisté vyšetřují tragickou událost, k níž došlo ve čtvrtek po půl sedmé večer na okraji Bratislavy. Osobní vlak, který jel z Bratislavy směrem na Kúty, tam zachytil matku (40) s dcerou (†5). Šly po železniční trati. Dívenka srážku s vlakem nepřežila a dospělá žena skončila v nemocnici.

Podle informací TV JOJ strojvůdce vlaku Os 4288 troubil a brzdil, ale srážce zabránit nedokázal. „Stalo se to i přesto, že strojvůdce použil výstražné znamení a rychlobrzdu. Na místo se ihned dostavily všechny záchranné složky. Nezletilá osoba utrpěla srážkou s vlakem zranění, kterým podlehla. Žena byla záchranáři převezena na ošetření do nemocnice,“ řekla mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Bratislavě Lucia Mihalíková.

„Další okolnosti této tragické události jsou v současnosti předmětem vyšetřování. Vyšetřovatel zahájil v této souvislosti trestné stíhání ve věci zabití,“ dodala mluvčí.

Matka s dítětem šla údajně pěšky z vlakové stanice Devínská Nová Ves po trati. Měla mít v úmyslu dostat se pěšky do obce Holíč na západním Slovensku. Podle zpráv slovenských médií jí na cestu vlakem nezbyly peníze a musela vystoupit předčasně. V té době jí do cíle ale zbývalo ještě zhruba 75 kilometrů.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání