Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická nehoda na Trutnovsku: Řidička (†42) zemřela po srážce s vlakem

Vlak na Trutnovsku smetl osobní automobil. Řidička nepřežila
Vlak na Trutnovsku smetl osobní automobil. Řidička nepřežila  (Autor: HZS Královéhradeckého kraje)
Autor: ČTK - 
13. května 2019
19:23

Na železničním přejezdu u Bílé Třemešné na Trutnovsku se v pondělí ráno střetl osobní vlak s osobním automobilem. Při nehodě zemřela řidička (†42) auta. Osmi desítkám cestujících z vlaku se nic nestalo. Nehoda zastavila provoz na trati mezi Dvorem Králové nad Labem a Bílou Třemešnou.

Na železničním přejezdu u Bílé Třemešné na Trutnovsku se v pondělí ráno střetl osobní vlak s osobním automobilem. Při nehodě zemřela dvaačtyřicetiletá řidička auta. Osmi desítkám cestujících z vlaku se nic nestalo, pokračovali náhradní autobusovou dopravou.

Nehoda zastavila na více než sedm hodin provoz na trati mezi Dvorem Králové nad Labem a Bílou Třemešnou. Úsek je součástí frekventované trati mezi Jaroměří a Libercem.

Nehoda se stala okolo 7:45 na nechráněném přejezdu se světelnou signalizací v lesním úseku na okraji obce. Osobní vlak jel ve směru na Dvůr Králové nad Labem. Kvůli nehodě na přejezdu byla několik hodin uzavřena také silnice z Bílé Třemešné po křižovatku na Doubravice.

„Na vlaku je předběžná škoda 400 tisíc korun na vozidle 350 tisíc korun. Zabýváme se okolnostmi a příčinou nehody," sdělil mluvčí trutnovské policie Lukáš Vincenc. Podle něj nejde o rizikový železniční přejezd.

Vlak zastavil několik desítek metrů od přejezdu, zdemolované auto skončilo po nárazu mimo trať. „Ve vlaku byli všichni v pořádku, cestovalo v něm asi 80 lidí," řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

 

offline ( 13. května 2019 19:46 )

To nejdůležitější zase chybí! Stačila tu esemesku dopsat a odeslat, nebo ne?

.tg.bb ( 13. května 2019 16:17 )

zlymikes. Nedělej ze sebe primitiva. Ledaže bys primitiv opravdu byl. Češi si rádi myslí, že jsou něco extra. Ve tvém "Čobolákově" žije spousta bezva lidí a kupodivu, věci se tam řeší jinak a většinou líp než tady. Espézetky, přejezdy, dálniční známky, značení dálnic, značení silnic obecně.

zlymikes ( 13. května 2019 11:00 )

Měli bychom zahodit svoji nadutost a jet se podívat do Čobolákova, jaké tam mají upozornění před železničním přejezdem,zejména nechráněným. To nepřelédne ani slepej a nalitej politik.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání