Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strojvedoucí si nevšiml vykolejeného vlaku: Ujel 8 km a způsobil škodu za miliony!

Autor: ČTK - 
18. května 2019
15:00

Vykolejení tří vozů nákladního vlaku na Lounsku způsobilo škody za šest milionů korun. Trať mezi Hřivicemi a Domoušicemi na Lounsku kvůli tomu zůstane uzavřená několik dní.

Nákladní vlak, který v pátek večer vykolejil mezi Hřivicemi a Domoušicemi, poškodil několik kilometrů železničního svršku. Podle TN.cz si strojvedoucí vykolejení nevšiml a ujel ještě osm kilometrů. Škoda na trati se předběžně odhaduje na pět milionů korun, další milion je pak na vykolejených vozech. Poškozené jsou i konstrukce železničních přejezdů a výhybek ve stanici Hřivice.

Nehoda se stala v pátek krátce před 21:00, příčiny vyšetřuje drážní inspekce. Vykolejily tři vozy nákladního vlaku, upřesnil mluvčí drážní inspekce Martin Drápal. Podle informací z Českých drah nahradily vlaky v úseku Louny - Domosice autobusy, náhradní doprava tam bude jezdit nejméně do pondělního rána.

Na sousedním úseku Domousice - Rakovník je podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavla Tesaře v současné době výluka kvůli opravě trati. „A tohle byl nákladní vlak, který převážel kolejnice z opravovaného úseku a vykolejil,“ řekl. Je podle něj obtížné odhadnout, jak dlouho výluka kvůli nehodě potrvá. Nejprve bude třeba odstranit následky. „Jsou tam tři vykolejené vagony, plus jeden vagon je převrácený na bok u kolejí,“ popsal nehodu mluvčí SŽDC.

Jeden z vozů jel zřejmě podle Tesaře už před nehodou několik kilometrů mimo koleje. „Došlo k poškození železničního svršku v délce několika kilometrů,“ řekl. Na místo teď nastoupí technika, která odstraní vykolejené vagony a teprve pak může začít samotná oprava poškozené tratě, aby se tam mohlo začít znovu jezdit. SŽDC posílá podle mluvčího na místo dva nehodové vlaky.

zlymikes ( 18. května 2019 15:25 )

Proč to pisálek hází na strojvedoucího? Ten kouká dopředu, zejména večer.. Dřív byla na vlaku vlaková četa,na konci návěstník a kolem trati vechtři a závoráři. Dnes je na vlaku fíra sám a vykolejení pozná,až když se to převrátí a je větší odpor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání