Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista neoprávněně zastavil auto a chtěl pokutu: Odešel, ale výsluha mu zůstane!

Autor: DH - 
15. května 2019
23:17

Expolicista, jenž na začátku března zastavil v soukromém autě jiného řidiče na Mělnicku a chtěl mu dát pokutu, odešel na vlastní žádost od policie. Nárok na výsluhu mu však zůstane, protože prý nespáchal žádný trestný čin.

Informaci přinesl server Novinky.cz, kterému ji potvrdilo samotné policejní prezídium. „V tuto chvíli čekáme na postoupení spisového materiálu z GIBS, následně lze předpokládat, vzhledem ke skutečnosti, že již nejde o příslušníka Policie ČR, že bude věc postoupena příslušnému správnímu orgánu,“ řekl Novinkám mluvčí prezidia Jozef Bocán.

Generální inspekce bezpečnostních sborů již dříve uvedla, že muž nespáchal trestný čin, ale dopustil se pouze kázeňského přestupku. Jeho činem by se měla nyní zabývat obec s rozšířenou působností. Za neoprávněné použití majáku by mohla expolicistovi udělit i pokutu 2500 korun.

Protože muž opustil policejní sbor dobrovolně a nespáchal trestný čin, má navíc nárok na výsluhu. Od policie odešel podle Novinek již v dubnu. Donutila ho k tomu patrně kauza, při které u obce Medonosy na Mělnicku ve svém neoznačeném voze a v civilním oblečení předjel jiný vůz, zapnul si ve Fabii modré majáčky a řidiče za sebou vybrzdil. Následně mu začal vyhrožovat pokutou. Předložil prý pochybný průkaz a když si všiml, že ho točí kamera, ujel. Krátce poté se potvrdily informace o tom, že je dotyčný, dnes již bývalým, členem cizinecké policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání