Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policista vybíral pokuty ve volném čase: Choval se podezřele, ale byl skutečný. Stejně ho vyšetřují

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
11. března 2019
20:06
Autor: Jan Doležal, DH - 
11. března 2019
14:13

Modrá fabia kombi s modrými majáky zastavila v neděli podvečer řidiče na Mělnicku. Muž, který začal zastavenému vyhrožovat pokutou, ale příliš věrohodně nepůsobil, neukázal průkaz a nakonec ujel. Policisté po něm začali okamžitě pátrat a k jejich překvapení zjistili, že se skutečně jedná o příslušníka policie. 

Jiří Kopřiva (33) se vracel z České Lípy a těsně před Medonosy na Mělnicku předjel modrou fabii kombi s ústeckou registrační značkou. Před obcí zpomalil na padesátku. „On se najednou rozjel a přes plnou čáru mě začal předjíždět. Když byl v mé úrovni, ukázal jsem na něj, on mě předjel a přede mnou to zašlápl. Normálně mě vybrzdil, takže jsem musel zastavit,“ popisoval Blesku šokovaný řidič.

Žádný odznak

Z modré fabie vyskočil obtloustlý chlapík v modrých džínách, béžové mikině a hnal se k autu pana Jiřího. „Otevřel moje dveře a hned na mě začal hulákat, že to budu mít drahý, že mi napaří pokutu a sebere papíry. Řekl jsem, že chci vidět policejní průkaz. Běžel k svému autu, sáhl dovnitř a vytáhl jakousi plastovou kartičku, na které byla písmena PČR. Žádný odznak jsem ale neviděl,“ líčil Jiří.

Na kameře

Jakmile údajného policistu upozornil, že ho natáčí kamera za předním sklem, muž znejistěl, nasedl do fabie a bylo jasné, že hodlá ujet. „Chtěl jsem mu v tom zabránit, on ale najednou šlápl na plyn a zmizel,“ dodal řidič.

Řádí ve třech krajích?

Videozáznam, který zachycuje pachatele »v akci«, umístil Jiří Kopřiva na internet. Lidé začali okamžitě reagovat a vyšlo najevo, že muž toho má na svědomí patrně mnohem víc. Zkušenosti s ním mají údajně šoféři nejenom ve středních Čechách, ale i na Liberecku a v Ústeckém kraji.

Policisté začali po muži okamžitě pátrat a brzy zjistili, o koho se jedná. A nestačili se divit. Pachatel je doopravdy jedním z nich. Pokuty však chtěl vybírat ve svém volném čase. "Jelikož jde o policistu zařazeného ve struktuře Ředitelství služby cizinecké policie, který se jednání dopustil ve svém volnu, služební funkcionář s ním okamžitě zahájil kázeňské řízení," stojí v prohlášení policie. Není však zatím jasné, jak se bude dále ubírat vyšetřování. 

"S ohledem na některé informace v diskusích na sociálních sítích, přivítáme také případná svědectví dalších řidičů, kteří se s obdobným chováním mohli v minulosti setkat. Informace lze podat na telefonním čísle 974 836 051," doplnila prosbu policie. 

sacred10 ( 12. března 2019 15:58 )

Měl mu jí někdo pořádnou fláknout na ksycht sráčovi a bylo by to.Mě tohle udělat tak mu jí dám pořádnou!

krtek. ( 12. března 2019 12:27 )

to je dvojková fóbie

vagin-analev ( 11. března 2019 20:53 )

Ráže 9 mm toto vyřeší. Nápis policie tam není. Tak o čem je řeč.

krtek. ( 11. března 2019 17:51 )

zpusoby zastaveni vozidla jsou popsány v § 79/2 vyhlasky č. 361/2000 Sb, tento k nim urcite nepatri

11karel11 ( 11. března 2019 14:43 )

Není to k článku, ale podívejte se na video, kdo rozhoduje o Evropě, jací podvodníci. http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání