Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nadějný fotbalista Filip (†23) zemřel při tragické nehodě: Pro rodinu vyhlásili sbírku

Autor: DH - 
10. května 2019
18:39

Minulý čtvrtek otřásla Kladenskem i veřejností zpráva o smrti mladého nadějného fotbalisty a příslušníka Vězeňské služby Filipa S. (†23). Ten zahynul při tragické srážce autobusu s vězni a kamionu na Pražském okruhu. Nyní odbory a Vězeňská služba ČR vyhlásily sbírku pro jeho rodinu.

Zprávu o zahájení veřejné sbírky sdílela Vězeňská služba ČR na svém facebookovém účtu. „Dnes byla Nezávislým odborovým svazem Policie České republiky a Generálním ředitelstvím Vězeňské služby ČR vyhlášena veřejná sbírka, kterou chceme podpořit pozůstalé po našem tragicky zesnulém kolegovi při nehodě eskortního autobusu,“ stojí ve zprávě.

K těmto informacím navíc vedení složky, která zajišťuje správný chod věznic, přidalo i pár vzpomínkových slov k osobě Filipa S., který byl nadějným sportovcem. „Byl ve služebním poměru téměř dva roky a dal přednost povolání příslušníka bezpečnostního sboru před profesionální kariérou fotbalisty. Ztratili jsme v něm spolehlivého, přátelského a obětavého kolegu, který svým přístupem k plnění služebních povinností i přístupem k životu byl, i přes své mládí, příkladem pro mnohé z nás,“ napsala dojemně Vězeňská služba.

V příspěvku se také píše o incidentu u soudu, který se stal na začátku roku 2019. Filip S. měl během procesu hrdinsky zmařit pokus o napadení ze strany vězněné osoby přímo v jednací síni. Nadějný obránce fotbalového klubu SK Kladno, kde dělal diviznímu „A“ týmu kapitána, tak byl skutečně mužem na svém místě. Vzorně prý také v kopané reprezentoval Vězeňskou službu ČR po celé Evropě.

Přispět zdrcené rodině dozorce může nyní každý. Sbírka bude trvat až do 30. června letošního roku. Finanční příspěvky lze zasílat na číslo účtu: 4200555535/6800. Je třeba ale ještě připojit variabilní symbol 28799.

K tragické nehodě, při které Filip S. zahynul, došlo ve čtvrtek 2. května na Pražském okruhu, kde se autobus Vězeňské služby, který převážel 9 vězňů a 10 dozorců, střetl s kamionem. Zraněno bylo celkem 14 osob. Nehoda na dlouhou dobu uzavřela jednu z hlavních dopravních tepen v hlavním městě.  

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání