Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladý Brit (21) je po srdečním kolapsu »uvězněný« v Česku: Pojišťovna mu nechce proplatit cestu domů

Myles Fuller (21) z Velké Británie zůstal »uvězněný« v Česku.
Myles Fuller (21) z Velké Británie zůstal »uvězněný« v Česku.  (Autor: Facebook, GoFundMe)
Autor: lm - 
10. května 2019
05:40

Nepředstavitelné chvíle hrůzy prožívá rodina 21letého Brita Mylese Fullera, který během výletu do Prahy skončil v české nemocnici. Mladíkovi, jemuž diagnostikovali závažnou genetickou poruchu, vypovědělo službu srdíčko. Rodina se ho teď snaží dostat zpět do Velké Británie, kde by měl co nejdřív podstoupit operaci, ale pojišťovna mu nechce cestu proplatit.

Brit Myles Fuller (21) skončil na jednotce intenzivní péče v Praze na konci dubna, poté co zkolaboval na výletě s kamarády. Mladík totiž trpí závažnou genetickou poruchou pojivové tkáně, tzv. Marfanovým syndromem, která postihuje i kardiovaskulární systém a může např. způsobit aneuryzmata (výdutě) aorty. A právě nemocné srdce způsobilo jeho hospitalizaci.

„Říkal, že se necítí moc dobře, a najednou ho schvátily obrovské bolesti. Našli mu krvácení u srdce. Trvalo to týden, než se jeho stav stabilizoval,“ popsala britskému listu Manchester Evening News mladíkova sestra Chloë (24). Máma za svým synem ihned odletěla a od lékařů se prý dozvěděla, že mu tu nemohou dále pomoci, protože s jeho chorobou nemají moc zkušeností. Myles tak musí podle rodiny na neodkladnou operaci odcestovat domů. Cestovní pojištění mu sice pokrylo léčbu, převoz si ale rodina musí uhradit sama. A to není nijak levná záležitost!

Myles totiž ve svém stavu nemůže odcestovat normálním letem a musí být převezen leteckou záchrankou. A to podle rodiny vyjde na v přepočtu bezmála 600 tisíc korun! „Máma se snaží získat co nejvíce peněz, aby se nám vrátil domů,“ uvedla Chloë, která zároveň založila internetovou sbírku, kam mohou dobrodinci rodině přispět. Během tří dnů se pro Mylese zatím vybralo přes 100 tisíc.

„Je to úžasné. Dobrota těch lidí mě dohání k slzám, tohle jsme nečekali. Jsou mezi nimi i tací, se kterými jsem nemluvila dlouhé roky a teď mi nabídli pomoc,“ říká dojatá dívka. „Každému bych ráda upekla koláč, protože nevím jak jinak jim poděkovat,“ uzavřela.

Tomas97 ( 10. května 2019 10:25 )

od té doby, co jsem byl svědkem smrti jednoho našeho turisty v zahraničí a pak viděl ty nesmysly, co o tom blesk napsal, kde nebylo pravda zhola nic, tak mi došlo, že jde jen o to, kolik blbců na ten článek klikne a kolik se jim za ta kliknutí přisype peněz. O nějakou pravdu tu vůbec nejde.

vihor ( 10. května 2019 10:16 )

Asi chtěl ušetřit a koupil si v Praze nějaký levný matroš. Ale je také vidět, jaký byznys ta medicína je. Reálné náklady na takový letecký transport z Prahy do Londýna jsou max. 200 tisíc Kč, zbylých 400 tisíc Kč je zisk provozovatele. A na toho se ve skutečnosti ti lidé "charitativně" skládají. Ten by měl zlevnit, ale to samozřejmě nikdy neudělá, protože by nebylo na vily, auta a drahé dovolené placené právě z těchto dobročinných sbírek

MAMKA2316 ( 10. května 2019 08:12 )

Já jsem si myslel že takové operace naší lékaři zvladaji?

Zobrazit celou diskusi