Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Xénie přišla v hořícím letadle o dceru (†12) a manžela: Další příbuznou jí zavraždil šílenec

Autor: shp - 
8. května 2019
05:15

Xénie Novikovová prožívá nejhorší chvíle svého života. Při havárii ruského letounu, kterým skončilo nouzové přistání na moskevském letišti Šeremetěvo, přišla o dva své nejbližší příbuzné. Při neštěstí zahynula její dcera i manžel.

Při tragédii, která si vyžádala 41 lidských životů, zahynuli dva její nejbližší. Xénie je proto na dně. Jak informoval ruskojazyčný web shraibikus.com, její manžel, ředitel nemocnice ve městečku Snežnogorsk v Murmanské oblasti a uznávaný chirurg Jevgenij Novikov, byl ve svém okolí velmi oblíbený.

Další tragédie pro Xénii

Do Moskvy vyrazil za prací a Sofii s sebou vzal, aby si odpočinula. Oba zemřeli, když se letadlo se 78 lidmi na palubě pokoušelo nouzově přistát v Moskvě. Pro Xénii je to další neštěstí v jejím smutném životě. Loni přišla o neteř Alju, kterou zastřelil šílenec Vladislav Rosljakov při školním masakru v Kerči na Krymu.

Za záchranu z letadla většina přeživších vděčí letuškám Taťáně Kasatkinové, Xénii Vogelovové a stevardovi Maximu Mojsejevovi (†22), kteří dělali vše pro to, aby je z hořícího pekla dostali zavčasu pryč. Maxim za to zaplatil vlastním životem, když se mu nepodařilo vykopnout dveře a pohltily ho plameny.

Co se stalo s letadlem?

Co přesně stálo za zkázou letu SU1492, je předmětem vyšetřování. Komise, která ho má na starosti, prozatím pracuje s třemi verzemi. Na vině je buď nezkušenost pilota, nepříznivé počasí, nebo závada na letounu. Ze stroje se podařilo dostat obě černé skříňky, které by měly s objasněním pomoci. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání