Do protisměru v Opavské ulici, vytížené silným provozem, vjela nějakým záhadným způsobem řidička. Na této dlouhé silnici není příliš možností se otočit, řidička musela urazit desítky až stovky metrů. Řidiči uhýbali kamkoli, kde bylo volné místo. „Troubili a přejížděli z levého do vedlejšího pruhu,“ uvedl policista Michael Beneš.

K situaci se náhodou dostali i strážníci se svým služebním autem. „Když odbočilo i poslední auto před služebním vozidlem městské policie, spatřila hlídka osobní automobil stříbrné barvy, který se proti nim řítil v protisměru,“ vylíčil policista.

Na setkání s policejním autem reagovala tím nejhorším možným způsobem. „Jakmile řidička policejní hlídku spatřila, zabrzdila a začala náhle couvat. Nakonec však zastavila,“ sdělil Beneš. Ukázalo se, že řídila seniorka (76), které vůbec nedocházelo, co se stalo!

„Po celou dobu projednávání přestupku žena působila rozrušeně. Tvrdila, že bloudí, a neměla u sebe ani doklad o zdravotní způsobilosti k řízení. Nevěděla ani to, jak potvrzení vypadá – dle jejích slov ho však vlastní,“ popsal policista jednání se zmatenou seniorkou.

Žena toho stihla porušit docela dost. „Nerespektování dopravního značení přikázaný směr jízdy, jízda proti směru jízdy, omezení ostatních účastníků provozu a také u sebe neměla při řízení doklad o zdravotní způsobilosti,“ vyjmenoval Michael Beneš.

Paní bude mít tedy ještě policii co vysvětlovat. Polehčující okolností pro ni je alespoň fakt, že nenadýchala žádný alkohol.

VIDEO: Další seniorka před časem jela po dálnici D5 deset kilometrů v protisměru: Nabourala vojáky a v klidu jela dál.

Video
Video se připravuje ...

Seniorka jela po dálnici D5 deset kilometrů v protisměru: Nabourala vojáky a v klidu jela dál YouTube