Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zvrat v případu únosu maminky Andrey (37): Policie obvinila další tři muže!

Autor: DH - 
30. dubna 2019
19:12

Policie Slovenské republiky uveřejnila nové informace k případu několik let nezvěstné maminky Andrey. Podle soudu ji nechal unést její exmanžel. Policie ale nyní navrhla obžalovat další trojici mužů.

O postupu vyšetřování informovali slovenští policisté prostřednictvím facebooku. „Dne 25. dubna 2019 bylo vyšetřovatelem Národní protizločinecké jednotky (NAKA) ukončeno vyšetřování návrhem na podání žaloby v trestním řízení poškozené Andrey Vlčekové vůči organizované skupině tří mužů (V. O., M. D., J. P.) pro obzvlášť závažný zločin zbavení osobní svobody,“ uvedla policie.

Tito tři muži měli údajně na objednávku exmanžela nezvěstné, Miroslava Vlčeka, Andreu unést. Vlček byl za zorganizování únosu odsouzen na 12 let.

Po Andree Vlčekové se slehla zem 13. prosince roku 2016, tedy před více než dvěma lety. Ráno ještě stihla odvést mladšího syna do školky v obci Hlohovec, když ji podle svědků dva muži přímo před jejich zraky nasoukali násilím do automobilu a ujeli. Dvojnásobná maminka ještě stihla zavolat příteli, ale už bylo pozdě.

Mobilní telefon unesené se našel za městem. Byl tím posledním, co se vyšetřovatelům dostalo do ruky. Po jejím těle, jako by se zaprášilo. Objednavatel únosu Miroslav Vlček už dříve ve vězení seděl. Odsouzen byl za majetkovou trestnou činnost. V té době měl také vzniknout spor mezi ním a jeho exmanželkou Andreou, kterou vinil z vytunelování zbylých financí. Měsíc po jeho propuštění žena zmizela.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání