Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hasiči lovili auto z rybníka: Řidič (18) ani spolujezdkyně nevysvětlili, jak se tam dostalo

Autor: DH - 
30. dubna 2019
11:36

Pardubičtí hasiči si pořádně „zarybařili“. Na udici z rybníka však nevytáhli žádného kapra, ale černou Škodu Octavia. Její řidič sice původně zastavil na břehu, ale auto nakonec skončilo pod vodou.

K poměrně úsměvnému a kurióznímu zásahu došlo v neděli na Pardubicku. Mladík (18) kontaktoval operační středisko tamních hasičů okolo půl šesté večer s tím, že jeho automobil skončil v rybníku mezi obcemi Hrádek a Doubravice.

Když na místo dorazili bojovníci s požáry, nestačili se divit. Přivítala je totiž scéna jako z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje.

Vystrojení potápěči pomocí navijáku vytáhli vůz z hloubky zhruba osmi metrů,“ uvedla mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková. To, proč se ale automobil na dně vodní plochy ocitnul, nedokázala vysvětlit ani ona, natož pak mladík, jemuž auto patřilo.

Incident se naštěstí obešel bez zranění a hasiči svůj zásah ukončili kolem čtvrt na osm večer. Mladý řidič však pokoj mít určitě nebude. Policistům bude muset vysvětlit, jak k celé absurdní situaci došlo a co vůbec s autem na pláži u rybníka pohledával. Nabízí se varianta, že z roztržitosti zapomněl zatáhnout ruční brzdu.

silen ( 30. dubna 2019 12:30 )

...mladej chtěl smočit... a povedlo se mu to, ale trochu jinak...!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání