Obrovské drama začalo v pondělí před jedenáctou dopoledne v Praze 6. „Jednotky pražských hasičů provádí vyhledávání osoby, která měla spadnout do šest metrů hluboké výpusti na dešťovou vodu v ulici Patočkova,“ uvedl na twitteru mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. 

Podle informací záchranářů do stoky spadli dva muži, jednoho se krátce nato podařilo vyprostit. „Třicetiletý muž byl po vyšetření a zajištění tepelného komfortu převezen s podchlazením a oděrkami do Ústřední vojenské nemocnice,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Druhého z mužů však odplavila voda. 

 

Na místě byl USAR tým, jenž se zaměřuje na vyhledávání a vyprošťování lidí uvězněných v sutinách, při přírodních katastrofách či nehodách, i potápěči pražských hasičů. „Ve spolupráci s pracovníky Vodovodů a kanalizací provádíme systematický průzkum kanalizace,“ dodal Kavka s tím, že na několika místech mají hasiči vždy potápěče, který vstupuje do prostoru ve spolupráci s lezcem. Takto prohledali kanály od Patočkovy ulice až po Dejvice, práci jim však komplikoval silný proud, v Praze celý den prší. „Pátrání z naší strany bylo v tuto chvíli ukončeno, případ byl předán pracovníkům Vodovodů a kanalizací, kteří budou v pátrání pokračovat po zlepšení počasí,“ upřesnil Kavka kolem půl čtvrté odpoledne. K pátrání byli přivoláni i členové poříční policie, kteří prohledávají hladinu Vltavy.

Video
Video se připravuje ...

Do kanálu v Praze 6 spadl dělník. Aktu.cz

Fotogalerie
18 fotografií