Starosta Slupi Jiří Slezák míní, že výtečníci, kteří utopili auto, nebyli určitě místní. „Všichni ten brod znají, ví, že se jezdí spíš do obloučku. Tihle jeli napřímo a trefili i tůňku,“ pousmál se starosta.

Nikoho z místních by navíc podle něj ani nenapadlo, za takového stavu vody do Dyje vjet. „Obvykle tam bývá kolem 15 centimetrů, jezdíme tudy s dětmi v pohodě i na kole. Teď ale upouštějí kvůli sněhu Vranovskou přehradu a vody teče víc než normálně,“ upozornil starosta.

Auto ještě netahali

Regulérní říční brod navíc používají většinou traktory. Cestu mezi Slupí a Valtrovicemi zkracuje zhruba o osm kilometrů. „I kdyby tam snad někdo z místních náhodou zapadl, volal by si někoho ze sousedů s traktorem. Za tu ostudu volat hasiče by to tady nikomu nestálo," pobaveně řekl starosta Slupi.

Auto uprostřed řeky překvapilo i samotné hasiče, Nikdy z tamního brodu ještě vozidla netahali. „Když vidím stav vody, autem bych se tam brodit určitě netroufl. Řidič to měl odhadnout, vždyť voda je až po okýnka,“ kroutil hlavou mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

VIDEO: Z vody museli před časem lovit i utopený karavan.

Video
Video se připravuje ...

Karavan ve vode Zahori.sk