Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Manželé přišli o statisíce na operaci! Obrali je na české benzince!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: yks - 
28. dubna 2019
13:31

Téměř až do Německa dovezla manželská dvojice z Ázerbájdžánu částku přesahující v přepočtu 436 tisíc korun. Potřebovali ji na operaci, kterou měl muž podstoupit v Německu. Jenže zapomenout si kabelku se v Česku nevyplácí. A někdy nepomůže ani poctivý nálezce.

Takřka přes celou Evropu cestovala z Ázerbájdžánu dvojice, na jejíž případ upozornily stránky tn.cz. Muž nutně potřeboval operaci, a tak s sebou manželé převáželi hotovost ve výši 17 tisíc eur. Dovezli ji až do Nového Strašecí na Rakovnicku. 

Na občerstvení tam nejspíš dlouho nezapomenou. Žena totiž zapomněla na stole kabelku s veškerými penězi. Našel se poctivý nálezce, který zavazadlo i s hotovostí přinesl na benzinku. Když se ale zoufalí manželé pro svůj majetek vrátili, čekalo na ně nemilé překvapení. Obsluhující paní na benzince jim sice kabelku vydaly, hotovost v ní už ale nebyla. Prý jim kabelku přinesli už bez ní.

Na manžely ovšem narazila hlídka celníků, která nedaleko právě kontrolovala kamiony. „Viděli jsme, jak dálnici přebíhá nějaká dvojice - pan s paní, a běžej na benzínku,“ uvedli pro TV NOVA. 

Prohlídka kamerových záznamů odhalila krutou pravdu. Jedna z prodavaček na nich má druhé ukazovat lísteček s ručně psanou výší nepoctivého nálezu, který si mínila ponechat, a také přepočet částky na české koruny. Podle policistů se žena po několika hodinách ke svému činu přiznala. 

Obě prodavačky teď policisté stíhají. „Ženy jsou podezřelé ze zatajení nálezu ve formě spolupachatelství, za což jim hrozí až dvouleté vězení,“ řekla Nově mluvčí policie Michaela Richterová. Celníci vrátili peníze manželům a muž má díky tomu již po operaci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání