Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jitku (†23) na dostizích v Pardubicích zavalil kůň: Její milovaná zvířata ji doprovodí i do nebe

Autor: DH, DH - 
25. dubna 2019
05:01

Milovala koně a ježdění, její láska se jí ale nakonec stala osudnou. Rodina a přátelé se za pár dní naposledy rozloučí s jezdkyní, která přišla o život v neděli na dostihovém závodišti v Pardubicích. Koně ji ale doprovodí i na poslední cestě.

Koně pro třiadvacetiletou Jitku znamenali celý život. "Nejúžasnější pocit, letíš i bez křídel," stojí u jednoho z mnoha snímků na jejím profilu na sociální síti, které mladou ženu zachycují na hřbetu statného zvířete. Bohužel však nakonec při jízdě na jednom z nich zemřela.

O život přišla v neděli 21. dubna při přípravě na závod na dostihovém závodišti v Pardubicích. „Jezdkyně překonala překážku bez kontaktu s ní, bohužel následně došlo k pádu koně, který ji zavalil,“ informoval v tiskové zprávě Dostihový spolek. Třídenní závody byly následně přerušeny. Policie případ eviduje, ale vzhledem k tomu, že podle spolku šlo o nehodu a ze strany pořadatele ani dalších zúčastněných lidí a subjektů k pochybení nedošlo, ho nevyšetřuje.

Rodina i přátelé se nyní s dívkou plánují rozloučit. Obřad proběhne v pátek 26. dubna. „Jíťu můžete doprovodit od 14:00 ve špalíru za kočárem taženým koňmi,“ napsala na sociální síti jedna z kamarádek. Obřad pak začne v olomouckém krematoriu ve 14:40. Je vidět, že rodina Jitky na koně nakonec nezanevřela. Jezdce na koni ve skoku nechali dívce vyobrazit i na parte.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání