Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie na dostizích v Pardubicích: Jezdkyni zavalil kůň, nehodu nepřežila

Tragédie na dostizích v Pardubicích: Jezdkyni zavalil kůň, nehodu nepřežila (ilustrační foto)
Tragédie na dostizích v Pardubicích: Jezdkyni zavalil kůň, nehodu nepřežila (ilustrační foto)  (Autor: Květoslav Šimek)
Autor: ČTK - 
22. dubna 2019
09:57

Na následky úrazu při jezdeckých závodech v neděli v Pardubicích zemřela jezdkyně. Neštěstí se podle prohlášení pardubického Dostihového spolku stalo při závodech ve všestrannosti. „Jezdkyně překonala překážku bez kontaktu s ní, bohužel následně došlo k pádu koně, který ji zavalil,“ uvedl spolek v tiskové zprávě. Závody, které začaly v pátek, pořadatelé předčasně ukončili.

Nehoda se stala před závodem, když jezdkyně koně na závod připravovala. „Žena byla po okamžitém zásahu přítomného lékaře s vážnými zraněními a v bezvědomí převezena do nemocnice,“ uvedl Dostihový spolek.

Spolek uvedl, že šlo o nehodu a ze strany pořadatele ani dalších zúčastněných lidí a subjektů k pochybení nedošlo. Policie ČTK sdělila, že případ zaevidovala a nevyšetřuje ho.

Závod byl prvním z třídílného seriálu závodů ve všestrannosti na závodišti, které je známé především dostihem Velká pardubická. Seriál je na závodišti letošní novinkou. Soutěž se skládá ze třech disciplín, a to drezury, parkuru a krosu.

walachian ( 22. dubna 2019 22:51 )

No jo, příroda se musí občas vzepřít, aby ukázala, kdo je tady pánem.

reiner ( 22. dubna 2019 17:17 )

Také se nedívám a přesto že tu žiji, ani jednou jsem na Velké pardubické nebyla ....

Pohybovenadany ( 22. dubna 2019 16:25 )

Kdyby to bylo naopak , tak udelat salám z koně , ale s babou , co s takovou mrtvou babou , urcite tlustého na sobě moc neměla ...

naidka ( 22. dubna 2019 16:10 )

Srandisto.

naidka ( 22. dubna 2019 16:07 )

V dostihovém sportu jde především o sázky a pro majitele koní o peníze z vítězství. Koňáci sice tvrdí, že koně závodí rádi. (A když ne, na to by se sakra podívali). Jsou to obhroublí křupani, viz rozhovory s majiteli a žokeji na VP.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání