Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Velká pátrací akce u hranic skončila úspěchem: Policie našla německou turistku

Německou seniorku našli v Polsku
Německou seniorku našli v Polsku  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
23. dubna 2019
19:02
Autor: ČTK - 
22. dubna 2019
13:42

Německou seniorku, která se ztratila na Liberecku, našli v úterý policisté v Polsku, v obci 12 kilometrů vzdálené od českých hranic. Žena, jíž pohřešovali od nedělního večera, podle všeho neutrpěla vážná zranění. ČTK o tom dnes informovala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

„Ženu odpovídající popisu nalezli polští policisté v obci Mirsk a následně vyrozuměli české policisty,“ uvedla Suchánková. Žena neměla u sebe žádné doklady, její identitu ale dnes potvrdil její německý přítel.

Sedmašedesátiletá žena se s přítelem ubytovala v Lázních Libverda, v neděli večer ale nepřišla na sjednanou schůzku. Pátraly po ní policejní hlídky i psovodi se psy, v noci na pondělí prohledával terén i vrtulník s termovizí. Veškeré pátrání bylo ale až do dneška neúspěšné. Mirsk je od Lázní Libverda vzdálený po silnici přes 20 kilometrů.

„Už v neděli kolem 20:00 přišel její přítel nahlásit, že ženu postrádá. Že se měli sejít večer, po jeho výletě na kole, ale nepřišla,“ vysvětlila Suchánková. Policie po ženě vyhlásila pátrání, spolupracovala s německými kolegy a prověřovala, zda se žena nevrátila domů do Německa.

Její přítel to nevyloučil. Žena ale podle něj u sebe neměla žádné peníze. Podle svědků ženu viděli lidé v Raspenavě a v Novém Městě pod Smrkem. Podle Suchánkové po ní pátrali i němečtí kolegové v Drážďanech, kde bydlí.

zdravymozek ( 22. dubna 2019 14:28 )

Proč nemůže ženská hrát po padesátce na skovávanou ???,,,protože by ji nikdo nehledal!!!---(pro cenzory,to je vtip !!)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání