Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děti na Ostravsku přepadají seniory: Během loupeže zranily ženu (68)!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
7. dubna 2019
11:02

Policisté v Ostravě – Zábřehu šetří okradení osmašedesátileté seniorky, která dokonce při incidentu utrpěla lehká poranění. O kabelku ji měl obrat nezletilý hoch. On i jeho pravděpodobný komplic skončili na policii. Podobný případ přitom není v oblasti ničím ojedinělým.

K přepadení seniorky mělo dojít v přibližně v polovině prvního dubnového týdne. Mladík údajně zezadu přistoupil k ženě (68), popadl její kabelku, chvíli se s ní o tašku přetahoval a nakonec i se svým lupem utekl.

„Škoda na majetku byla specifikována v částce, jež přesáhla 6 000 korun,“ řekla TN.cz policejní mluvčí Gabriela Pokorná. Přiblížila navíc, že důchodkyně při souboji utrpěla lehké poranění ruky.

Rozrušená žena následně vše oznámila na policii, která zanedlouho dopadla dva třináctileté mladíky. „Oba byli vypátráni a předáni zpět do zařízení, do nichž byli umístěni rozhodnutím soudů,“ uvedla Pokorná s tím, že chlapci utekli z výchovného ústavu.

Mladiství se ke skutku následně měli doznat, ženu si prý vytipovali. „Jeden z chlapců se měl zavazadla zmocnit, předat jej druhému. Ten se měl pak zmocnit peněz poškozené, později se o ně měli rozdělit,“ upřesnila pro TN.cz podrobnosti policejní mluvčí. Policie vzhledem k jejich nízkému věku nezahájila trestní stíhání.

Jak uvádí TN.cz, v oblasti jde v krátké době již o druhý podobný incident. V polovině března zde měl podezřelý stejným způsobem obrat 67letou ženu. Oběť se ale tentokráte urputněji bránila a volala o pomoc. Podezřelý ji dokonce několikrát udeřil. Pak se dal na útěk.

Na volání o pomoc však zareagovali dva muži, mladík byl dostižen. Totožnost jednoho ze svědků známe, druhý muž na místě události nezůstal. Žádáme tohoto svědka, který nebyl lhostejný a oběti pomohl, aby nás kontaktoval na lince 158. Oběma svědkům náleží poděkování,“ uvedla Pokorná rozuzlení celé události. Chlapec byl opět, jako ve výše zmiňovaném případě, transportován do výchovného zařízení.

antismejd ( 8. dubna 2019 14:02 )

trestné činy tohoto druhu má na svědomí v této zemi minimálně z 95% jisté skvělé etnikum.je to prostě absolutní tutovka.

cotoje ( 8. dubna 2019 11:44 )

Titulek zas tak jak by tady jiné děti nebyly než darebáci. Děckam zesekat *** do zesraní se, bez ohledu z jakého je etnika a taky rodiče by měli být zodpovědní za to co vychovali

Alexander Duricky ( 7. dubna 2019 18:02 )

Co vůbec seniorky tak pozdě večer hledají venku.Mají se dívat na prostřeno a zbytek dne přemýšlet ,jak dokázali mladší občané ze svého platu zařídit bydlení.

priserak77 ( 7. dubna 2019 14:06 )

Jak dlouho budeme tento útlak naší milé menšiny trpět ??? Pořád se to stupňuje a naši milí politici včele s Maláčovou ještě dělají vše pro to, aby těch "nemakačenků" bylo ještě více. Makat až v tomto případě "zbělají".

smrdi_ti ( 7. dubna 2019 13:15 )

Tuty to nejsou cikáni!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání