Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zastupitel z Jirkova pokousal strážníka, řekl soud: Podmínka ale zatím neplatí!

Autor: lac, shp - 
19. března 2019
17:40

Jirkovský zastupitel Josef Šebek (57) nedopadl v úterý u chomutovského soudu vůbec dobře. Soud ho uznal vinným z napadení úřední osoby. Podle zatím nepravomocného rozsudku měl pokousat městského strážníka. Ano, čtete správně.

Šebek se v červenci stavěl do role oběti při konfliktu s chomutovskými strážníky. Ke sporu došlo v městském parku. Nakonec dopadlo vše přesně naopak. Strážníci Šebka obvinili z násilí proti úřední osobě.

Nyní byl zastupitel za přečin napadení úřední osoby odsouzen k trestu odnětí svobody v délce půl roku. „Podmíněně se trest odkládá na zkušební dobu v délce jednoho roku,“ uvedl samosoudce při vynášení rozsudku.

Rozsudek není pravomocný

Rozsudek není pravomocný. Obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou,“ potvrdila mluvčí chomutovského soudu Lenka Chalupová. Blesk telefonoval samozřejmě i Josefu Šebkovi, jeho telefon byl ovšem nedostupný.

Celé situace je mi líto, v žádném případě jsem se ale nedopustil toho, z čeho jsem obviněn. Necítím se být vinen,“ prohlásil Šebek v závěrečné řeči podle Deníku.  Násilná událost se měla odehrát 11. července 2016.

Vystrašili je mladí kluci

Josef Šebek byl tehdy jako vedoucí příměstského tábora s dětmi v chomutovském centrálním parku. Tam je měli vystrašit tři kluci ve věku od 12 do 15 let, kteří na sobě měli různé části policejních uniforem.

Bylo celkem zjevné, že se jedná o děti a nikoliv dospělé osoby,“ píše se v obžalobě. Šebek proti nim prý zasáhl tak, že je držel opřené o plot.

Já vám ukážu...

Po strážnících chtěl, aby je zkontrolovali. Ti ho upozornili, že si děti pravděpodobně hrají a protiprávního jednání se nedopustily. Zastupitel se strážníkům údajně odmítl legitimovat a začal klást fyzický odpor.

Jednoho městského policistu z hlídky pak podle obžaloby opakovaně kousl do ruky, když mu nasazoval pouta. Také prý hlídce vyhrožoval, že je zničí, protože je osobou ve vysokém postavení.

Nicole Adams ( 19. března 2019 19:45 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Bodyslim.Club

Monikay ( 19. března 2019 18:37 )

kousat a škrábat, to je spíš ženský arzenál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání