Rodičům prý ze školy zavolali, aby si vyzvedli syna, žáka deváté třídy. „Měl rozseknutou hlavu, napadl ho jiný žák, a oni mu ani nezavolali záchranku. Ředitel rozhodl, že to nebylo nutné. Teď je kluk v nemocnici, má několik stehů,“ popsala rozhořčeně matka chlapce.

Při vyzvedávání syna pak mělo dojít ke konfliktu s ředitelem školy. „Chtěl jsem vědět, jak to bude řešit. Nic jsem se ale nedozvěděl, odsekl, že mi do toho nic není. Když jsem odcházel z ředitelny, nazval mě arogantním zm*dem. Chtěl jsem, aby to zopakoval, a řekl mi to znovu,“ popsal otec napadeného žáka.

Řediteli měl pak dát „hlavičku“ a zlomit mu na dvakrát nos. „Řekl jsem mu, ať si zavolá sanitku a šli jsme pryč,“ dodal otec kluka. „Muže jsme převáželi s lehkým zraněním na chirurgii domažlické nemocnice,“ potvrdila mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Další den se ředitele ve škole nepodařilo zastihnout, byl u lékaře. Jen potvrdil napadení.

Incidentem se zabývají kriminalisté. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Muž (43) měl napadnout druhého (35), ředitele základní školy,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Policie šetří i zranění syna údajného útočníka. „Přijali jsme oznámení o napadení mezi žáky této školy,“ dodala.

O případu ví i starosta Poběžovic Martin Kopecký. „Zatím mám vše jen zprostředkovaně. Byl jsem informován, že došlo k fyzickému napadení ředitele školy, ten byl následně odvezen záchrannou službou a případ šetří policie. Zatím jsem nemluvil ani s jednou ze zúčastněných stran. Nechával jsem ve škole vzkaz, aby mě ředitel kontaktoval, abych byl informován o dalším postupu,“ řekl starosta.

Fotogalerie
8 fotografií