Šarvátka se odehrála před Základní školou Jeremenkova minulé úterý 11. září okolo čtrnácté hodiny. „Skupina dětí různého věku, asi 12–18 let, napadla několik dětí patřících do naší školy a při snaze dostat se do budovy školy, což se jim i povedlo, se starší kluci pustili do potyčky se dvěma našimi učiteli,“ uvedla na Facebooku rozhořčená maminka. Do potyčky s bandou se před školou totiž připletl kromě jiných i její syn.

„Skončil díky bohu jenom s několika škrábanci, protože utekl zpět do budovy školy,“ dodala. Nikdo z útočníků podle ní nenavštěvuje zmíněnou školu. Podle soukromých zpráv, které jí děti a mladí lidé na sociální síť zaslali, se útočníci bitkou chlubili ve své škole. Vše oznámila policii.

Byli to ti z Pankráce?

V souvislosti s incidentem se objevilo podezření, že by ho mohli mít na svědomí členové některého z pražských dětských gangů. „Pan z MČ Praha 12 mi přímo potvrdil existenci těchto problematických dětí, které si domlouvají bitky a páchají trestnou činnost a podle jeho vlastních slov má například modřanský gang jeho odhadem 50–60 členů,“ uvedla rozhořčená matka.

Místní se obávají »chodovského gangu«. Ten v tom ale prý tentokrát nefiguruje. „Jeden chlapec mi napsal, že oni to nebyli. Myslel tím »Chodováky« a označil za viníky »ty z Pankráce«,“ upřesnila matka.

Co řekli Blesku:

Policejní mluvčí Tomáš Hulan:

„V souvislosti s chodovským gangem neevidujeme žádné oznámení. Policie nedisponuje ani žádnými informacemi o tom, že by v Praze řádily dva dětské gangy. Uvítáme jakékoliv informace, které budou uchopitelné, a mohli bychom na jejich základě konat.“ Bitku v Jeremenkově ulici nekomentoval.

Matka napadeného hocha:

„Policie případ šetří od prvního dne. Poskytla jsem materiály, které se ke mně dostaly i díky mému příspěvku na Facebooku, policie má fotky i kamerové záznamy.“

Mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas:

„Jsme informováni, policie se případem zabývá. Základní škola Jeremenkova ihned po incidentu ve škole a na zastávce MHD přivolala policii, informovala o něm rodiče a také ředitele ostatních základních škol v Praze 4.“

Žákyně 9. třídy:

„Byla jsem u toho. Stalo se to před školou. Pak se spolu s námi dostali do školy.“

Maminka třeťáka:

„Dva až tři dny po incidentu probíhaly třídní schůzky, ředitelka nám však nic neřekla, dozvěděli jsme se vše až od dětí.“

Maminka Denisa Bohuš:

„Mám tu dva syny, staršího pět let a nikdy se tu nic podobného nestalo.“

Gang si říká Chodováci

Chodovský gang se údajně schází na střeše OC Chodov již několik let a na svých výpadech se prý domlouvá po internetu. S »Chodováky« bylo dáváno do souvislosti například brutální napadení dívky v tomto centru letos v dubnu. Dvojice asi patnáctiletých slečen tam zmlátila a zkopala školačku.

 

Máte zkušenost s podobným napadením nebo přímo s některým z pražských dětských gangů? Pište na tip@blesk.cz