O takovou zkušenost málokterý žák či student základní nebo střední školy stojí. Tím spíše, že si patnáctiletí chlapci nejsou vědomi toho, že by agresora jakkoliv provokovali. Když k nim přišel ve společnosti svých dalších dvou přátel, neměl mít k agresivnímu chování a napadení důvod.

„Nejprve jednoho z poškozených kopl do vnějšího stehna levé nohy a pak ho udeřil pěstí do nosu,“ líčí mluvčí Policie ČR Jan Daněk. „Vzápětí přistoupil k druhému poškozenému a pokusil se ho kopnout do hlavy, což poškozený vykryl.“ Útoku pouze přihlížela dvojice starších chlapců, která agresora doprovázela. I ti by však k případu mohli mít co říci. Po napadení odešli do stanice metra Skalka, kde je zachytily bezpečnostní kamery. Pakliže jednoho z nich poznáváte, můžete se ozvat na tísňovou linku 158.

Černovlasý s červenými botami

„Poškozený popsal útočníka jako Róma, který byl ve věku okolo 17 let, vysoký přibližně 170 cm, sportovnější postavy a měl na krátko ostříhané černé vlasy, které byly nahoře delší a po stranách vystříhané,“ uvedl mluvčí. Poškozeného také zaujaly červené boty, které měl útočník na sobě. Policie případ prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což hrozí až dvouleté vězení.

Fotogalerie
7 fotografií