Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička (5) hnila po krk v odpadcích: „Mauglí“ vydává jen skřeky!

Autor: ital - 
12. března 2019
10:35

Polonahou holčičku (5), která neuměla mluvit, nalezla policie v jednom z moskevských bytů. Dívenka žila v doupěti zhotoveném z odpadků ve šváby zamořeném bytě a s vysokou pravděpodobností trpěla podvýživou. Její matku zadržela policie pro podezření z pokusu o vraždu.

Ruská policie nalezla v moskevském bytě zamořeném šváby pětiletou holčičku, která přežívala ve špinavém zapáchajícím doupěti z odpadků. Vzhledem k tomu, v jakých podmínkách vyrůstala, neuměla mluvit ani neznala žádné sociální návyky. Jmenuje se Ljuba, ale nikdo jí neřekne jinak než „Mauglí“. Chová se totiž, jako by byla malé zvíře. 

Stav bytu byl natolik otřesný, že policisté museli nosit protichemické ochranné obleky. Soused, který slyšel pláč holčičky a zavolal policii, řekl: „Když jsme viděli stav bytu a ucítili hrozný zápach, skoro jsme omdleli.“ Na krku dítěte ke svému zděšení objevili zarostlý náhrdelník. Když dívence nabídli vodu, prý vypila dva litry. Navíc údajně jevila známky dlouhodobé podvýživy. 

„Dívka seděla v kuchyni na okenním parapetu v čepici a tričku. Neměla ale žádné spodní prádlo,“ oznámil soused. „Plakala. Všude byla spousta švábů a nebylo tam žádné jídlo.“

Podle informací dalších sousedů přinesla matka Irina Garaščenkovová (47) před pěti lety do bytu dítě. Pak ale řekla, že je holčička pryč a žije se svou babičkou. Pak jejího manžela deportovali na Ukrajinu.

Ve skutečnosti dívenka žila v bytě celou dobu a zřejmě od svého narození neviděla venkovní svět jinak než oknem. Její matka přitom byt opouštěla často i na několik dní. Když dítě policie zachránila, právě se vracela domů. Sousedé jí zabránili v útěku. Policie ji zadržela jako podezřelou z pokusu o vraždu. Podle sousedů se žena často pěkně oblékala a tvrdila o sobě, že má profesionální zaměstnání a poctivě uklízela společné prostory. Za dveřmi svého bytu však pro malou Ljubu připravila hotové peklo.

diskuse_IQ ( 12. března 2019 14:54 )

Spousta Čechů žije věci sra č kách a vydává skreky, že?

ANO_nam_bude_lip ( 12. března 2019 12:57 )

Svůj k svému.

jirka324 ( 12. března 2019 11:26 )

Proč se asi obtížnému hmyzu rodu Blatella (šváb) říká rus?

5nastolevceskych ( 12. března 2019 10:51 )

Jó doma je doma.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání