Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záchranáře Romana (†48) zabila lavina: Dojemná slova kamaráda, který neštěstí přežil

Autor: shp - 
6. března 2019
13:15

Od neštěstí, které se odehrálo ve Vysokých Tatrách, už uplynulo několik dní. Smutek v srdcích mnohých jen tak neutichne. O život přišel zkušený záchranář Roman (†48), na kterého všichni vzpomínají v dobrém. Větší štěstí než on měl při pádu laviny jeho kamarád a filmař Rastislav Hatiar.

Krátce po tragédii se k neštěstí vyjádřil na sociální síti. „Skutečných přátel má člověk za život jenom několik. Tolik jsme spolu prožili a tolik jsme toho měli ještě v plánu. Mlynářův žlab byl tvůj sen, včera nám bylo dobře, užívali jsme si to, smáli se,“ zněla dojemná slova podle webu Topky.sk.

Všechno se změnilo v jedné sekundě

Roman byl podle něj rád, že si dvojice zpříjemnila den dobrodružným výletem. „Byl jsi metr ode mě a potom v jedné sekundě se všechno změnilo,“ dodal Rastislav. Vzpomínal také na společnou cestu z roku 2003. Tehdy kamarádi ještě netušili, že se Romanovi stanou osudné právě jeho milované hory.

Neštěstí se stalo ve čtvrtek 28. února v Bielovodské dolině. Po zprávě o tom, že lavina zasáhla dva horolezce, na místo ihned vyrazili letečtí záchranáři. Bohužel Romanovi už nedokázali pomoct. Při pádu utrpěl vážná zranění. Poslední rozlučka se zemřelým záchranářem se uskuteční 6. března v Partizánské Lupči.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání