Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Nečekaný úder přírody: Američany šokovala ledová tsunami!

Autor: chal - 
26. února 2019
20:24

Kanadský policista Joe Garvey v neděli projížděl kolem rozmrzající řeky Niagara, která propojuje Erijské a Ontarijské jezero, když se mu naskytl neuvěřitelný pohled. Z řeky se na břeh hrnula hora ledu! Hrozivě vypadající vlna má podle odborníků jednoduché vysvětlení.

Hladinu řeky Niagara v posledních dnech pokrývaly kusy ledu. V neděli se daly kry do pohybu směrem k břehu, na který se potom začaly vršit. Hora ledu se pomalu zvětšovala a budila respekt. Fascinující podívanou natočil policista Joe Garvey, který kolem řeky zrovna projížděl.

Působivý výjev média pojmenovala jako ledovou tsunami. I když nehrozí, že by taková „tsunami“ způsobila stejné škody jako ta skutečná, úplně neškodná být nemusí.

Odpadávají z ní totiž kusy ledu, které mohou zranit lidi, kteří k ní přijdou moc blízko, nebo poškodit automobily. Policisté tak z bezpečnostních důvodů uzavřeli parkoviště, která jsou v bezprostřední blízkosti této ledové stěny. Za jakých podmínek k podobnému jevu může dojít? 

Působivá show má podle odborníků velice jednoduché vysvětlení. „Ledová tsunami vznikne, když silný vítr nažene kusy ledu z povrchu řeky na břeh,“ vysvětlil televizní stanici ABC7 News meteorolog Mike Nicco. Na Niagaře v neděli kouzlil vichr vanoucí rychlostí zhruba 100 kilometrů za hodinu.

Pansy Nicholas ( 27. února 2019 00:08 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

Zobrazit celou diskusi