Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pod mužem se propadl led, na záchranu čekal 3 hodiny!

Muž surfoval na zamrzlém jezeře, když se pod ním propadl led! V ledové vodě strávil tři hodiny (ilustrační foto)
Muž surfoval na zamrzlém jezeře, když se pod ním propadl led! V ledové vodě strávil tři hodiny (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
17. ledna 2019
21:49

Dvojnásobné štěstí v neštěstí měl ve čtvrtek muž z města Subotica na severu Srbska. Uprostřed tamního Paličského jezera pod ním praskl led a on pak ve vodě strávil několik hodin, než ho zachránili hasiči.

Slunečné počasí čtyřicetiletému Subotičanovi, který se rozhodl surfovat na ledě zamrzlého jezera, moc zábavy nepřineslo. Když se proháněl daleko od břehu, led pod ním pukl. Muž spadl do vody a nebyl s to se dostat ven. Měl však štěstí, že ho viděli další lidé a zavolali záchranáře. Hasičům ale trvalo tři hodiny, než muže dostali ven z ledového sevření.

Zásah nebyl jednoduchý. Jeden člun, do něhož zachránci nakonec muže z vody vytáhli, zůstal ledem zablokovaný a na pomoc musely přispěchat další čluny s hasiči. Ukázalo se, že "adrenalinový dobrodruh" měl dvojnásobné štěstí. Podle lékařů totiž jeho život po dlouhém pobytu ve vodě není ohrožen. Nicméně sanitka muže převezla do nemocnice na pozorování. "Tři hodiny byl ve studené vodě, musíme se ujistit, jestli se náhodou nepodchladil, což se při dlouhém setrvání ve vodě stává," citoval Kurir lékaře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání