Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Řidič v ukradeném autě najížděl na policejní hlídku: Na D1 vypukly velké manévry

Před policisty ujížděl. (ilustrační foto).
Před policisty ujížděl. (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
21. února 2019
18:42

Na Žďársku policie ve čtvrtek pronásledovala muže, který ujížděl v autě ukradeném v cizině. Jel po dálnici D1, za Velkým Meziříčím sjel. Na pokyny k zastavení nereagoval. Na jednu z hlídek se dokonce snažil najet. 

O dramatické okolosti nebyla nouze ve čtvrtek na dálnici D1. Policejní pronásledování ukradeného vozu málem skončilo tragédií, když se řidič rozhodl najet na jednu z hlídek a pak narazil do služebního vozidla

Muž pak auto odstavil a utekl. Policie do pátrání nasadila vrtulník a psy. Uzavřela také silnici. „Muže se podařilo zadržet po 15:00, je v policejní cele,“ sdělila mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

„V současné době k případu nelze poskytnout bližší informace,“ uvedla mluvčí.

Policie začala osobní auto jedoucí po D1 směrem na Brno pronásledovat před polednem. Asi po půl hodině řidič vůz odstavil u obce Ořechov a utekl. Do pátrání v rozlehlém a členitém terénu byl podle mluvčí nasazen i policejní vrtulník a kynologové se služebními psy. Policisté také uzavřeli silnici I/37 mezi Osovou Bítýškou a Křižanovem a na dalších kontrolovali všechna vozidla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání