Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidička se řítila po D1 rychlostí přes 200 km/h! Policejnímu superbu neujela

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
30. ledna 2019
19:27

Když se v neděli kolem policistů na dálnici D1 prořítil Mercedes-Benz C200 rychlostí přesahující 200 km/h, pořádně je to překvapilo. Když se jim však podařilo silničního piráta dohonit a zastavit, čelist jim spadla podruhé. Za volantem totiž seděla příslušnice něžného pohlaví a v autě navíc nebyla sama!

Zážitek jako z Kobry 11 měli v neděli krátce po poledni policisté hlídkující na dálnici D1 na Vysočině. V civilním voze Škoda Superb totiž naháněli řidičku (46), která se ve svém mercedesu hnala rychlostí 202 km/h. Asi po 10 kilometrech ji dohonili. „Chtěli přestupek se ženou vyřešit, proto jí bezpečně dali pokyn pro zastavení a zavedli její automobil na odpočívadlo na 137. kilometru ve směru na Prahu,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková. Tam na ně však čekalo ještě jedno překvapení.

Na místě zjistili, že ve voze seděl i nezletilý pasažér. Doklady měla dotyčná žena v pořádku a dechová zkouška prokázala negativní výsledek na alkohol. Stejně ji však čeká trest, jehož výši určí až správní řízení. „V případě přestupku šlo o překročení nejvyšší povolené rychlosti mimo obec o 50 km/h a více,“ uvedla Čírtková a dovysvětlila: „Z toho důvodu nebylo možné vyřešit přestupek na místě.“

„Takto vysoká rychlost na dálnici D1 a především v zimě za zhoršených klimatických podmínek je pro řidiče obrovským hazardem,“ komentovala mluvčí riskantní jízdu, která zasahující policisty velmi překvapila.

Zejména na Vysočině se mohou podmínky vozovky rychle měnit. „Sjízdnost dálnice se může zhoršit, případně se objeví nečekaná překážka ať už v podobě porouchaného, nebo pomalu jedoucího vozidla. Při rychlostech vyšších než 200 km/h jsou reakce na nenadálé situace neúčinné až téměř nemožné,“ doplnila Čírtková.

vihor ( 31. ledna 2019 00:12 )

A kdyby ji policisté nezastavili, stejně by se nic nestalo. Protože asi jezdit uměla. A o tom to je. Samotná rychlost není nebezpečná, pokud si je člověk vědom jak rychle jede. V Německu je na mnoha úsecích dálnic neomezená rychlost a funguje to. S rostoucí intenzitou dopravy a postupnou automatizací automobilů je stejně zvyšování rychlosti nevyhnutelné. Je jenom otázkou času, než to dojde i českým zákonodárcům. Neomezená rychlost je také nespornou ekonomickou výhodou Německa. Když může manažer dojet za jeden den z Berlína do Frankfurtu a zpět v pracovní době a ještě tam něco vyřídit, ušetří spoustu času, než kdyby tím strávil dva dny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání