Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bývalá uklízečka z domova důchodců má prý podíl na smrti desítek lidí. Soud ji pustil na svobodu

Autor: ital - 
30. ledna 2019
14:37

Uklízečka Vanessa P. (18) se údajně vydávala za ošetřovatelku v bratislavském centru IRIS pro seniory. Společně s kuchařem Ivanem B., který měl předstírat, že je lékař, podle TV Markíza podávali klientům v nadměrném množství léky. Policie má podezření, že v důsledku jejich jednání bylo poškozeno minimálně 30 lidí. 

Osmnáctiletá Vanessa P. pracovala jako uklízečka v domě pro seniory IRIS v Bratislavě. Dotáhla to ale až na ošetřovatelku, a podle TV Markíza je dokonce možné, že se svým údajným kumpánem, kuchařem Ivanem B., podávala klientům nadměrné množství léků. 

Bývalá zaměstnankyně se prý stala svědkem, jak důchodkyni s vážnou diagnózou podávají utlumující lék. Podle televize Markíza se po exhumaci v těle jedné z klientek našly stopy podezřelé látky, která v jejím krevním oběhu rozhodně neměla co dělat.

Vanessa s Ivanem skončili v létě 2018 ve vazbě, odkud se oba snažili dostat. Uklízečce se to po půl roce podařilo, kuchař zůstává za mřížemi. Přestože soud Vanessu nedávno propustil, učinil tak pod přísnými podmínkami.

Dostala monitorovací náramek, pomocí kterého je možné sledovat její pohyb. Žena nesmí opustit Slovensko bez písemného souhlasu soudního úředníka. Tomu se musí hlásit jednou měsíčně.

Policejní mluvčí Krajského ředitelství v Bratislavě Michal Szeiff řekl pro Tvnoviny.sk: „Vyšetřování případu nadále pokračuje. Policie nyní disponuje důkazy z výsledků exhumace těla ženy, která byla provedena v srpnu 2018.“ Oběma obviněným Slovákům hrozí za ublížení na zdraví až 8 let.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání