Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrtící tirák: Němci obvinili Čecha z pokusu o vraždu na silnici

Autor: shp, mav - 
20. února 2019
17:35

Německé státní zastupitelství vydalo evropský zatykač na českého šoféra (52). Podezírá jej „z pokusu o vraždu obecně nebezpečnými prostředky“. Kamioňák nebezpečně předjížděl na bavorské silnici B12, ač už skončil předjížděcí pruh.

Jen těsně minul protijedoucí autobus, jak ukazuje video z předjížděného náklaďáku. Vsetínská firma už mu dala výpověď. „Věc jsme již vyřešili, řidič dostal výpověď. Více se k tomu nechci vyjadřovat, je to firemní záležitost,“ řekl webu iDnes.cz jednatel Mikostar Logistics Miroslav Vítek.

Dopravce není naším členem, nicméně podle nás nejde o systémovou chybu, ale o exces konkrétního člověka,“ dodal mluvčí Česmad Bohemia Martin Felix. Následně doplnil, že podobné jednání řidičů ohrožuje nejen bezpečnost na silnicích, ale i celou firmu.

Je v zájmu dopravců, aby se k nim takoví lidé nedostali. Řidiči profesionálové s vozidly nad 7,5 tuny musí procházet psychologickým vyšetřením. Ale takové jednání normální rozhodně není,“ prohlásil.

List Passauer Neue Presse citoval pasovského státního zástupce Waltera Feilera, který prohlásil, že řidič má být co nejrychleji zatčen v rodné zemi. Byl na něj vydán evropský zatykač a až do zahájení procesu by měl být umístěn ve vyšetřovací vazbě v Německu.

Německé státní zastupitelství ho podle Feilera podezírá z pokusu o vraždu obecně nebezpečnými prostředky. Policejní mluvčí Vladislav Malcharczik ve středu uvedl, že policisté ve Vsetíně zatím žádný oficiální podnět nedostali. „Pokud by byl vydán evropský zatýkací rozkaz a řidič by měl bydliště na Vsetínsku, byli bychom požádáni o spolupráci,“ uzavřel Malcharczik.

smradlavamakrela ( 20. února 2019 18:31 )

Zavřít až zčerná. Ksyndl zas Ranej.

prasatkopepicek ( 20. února 2019 18:26 )

No, pokus o vrazdu asi ne, ale obecne ohrozeni by to byt mohlo.

ollina ( 20. února 2019 17:58 )

Tak by to mělo být pokaždé i u nás

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání