Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sexuální otrokyně, dětské farmy: Vůdce držel v zajetí stovky žen

Autor: chal - 
5. února 2019
15:34

Brazilský spirituální vůdce Joao Texeira de Faria neboli Božský John čelí závažnému obvinění. Policie prověřuje podezření, že na odlehlých farmách v brazilské džungli provozoval takzvané dětské farmy, na kterých držel v zajetí stovky žen. Ty opakovaně znásilňoval. Narozené děti pak prodával do zahraničí.

Muž měl držet v zajetí desítky žen a dívek. Narozené děti pak prodával za desítky tisíc dolarů lidem z celého světa. Otrokyně na farmě žily přibližně deset let, pak je měli věznitelé zavraždit.

„Máme mnoho svědectví,“ cituje server rt.com aktivistku Sabrinu Bittencourtovou. Ta měla mluvit se ženami minimálně ze třech kontinentů, které si od Božského Johna pořídily děti za částky pohybující se mezi 20 a 52 tisíci dolarů (450 tisíc až 1,2 milionu korun). „Ženy dostávaly za oplodnění pouze najíst. Jejich děti pak byly prodávány na černém trhu,“ říká Bittencourt. „Léta tak byly zotročovány stovky dívek,“ dodává.

Božský John dosáhl největší popularity po vystoupení v show americké bavičky Oprah Winfreyové. Na jeho podivné praktiky a na sexuální násilí, kterého se na ženách dopouští, jako první upozornila nizozemská fotografka Zahira Leeneke Mausová, jejíž výpověď odvysílala brazilská televize. Božský John měl Nizozemku přinutit k sexu. Po zveřejnění reportáže se s podobnou zkušeností začalo svěřovat mnoho dalších žen.

Počet zneužitých žen vystoupal až k číslu 600. Božský John totiž začal se svými praktikami už v osmdesátých letech. Věk obětí se pohybuje od devíti do šedesáti sedmi let. Samozvaný guru je na soukromých sezeních zmanipuloval a přesvědčil k sexu, který prezentoval jako léčbu mnoha nemocí, mimo jiné i rakoviny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání