Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nechvalně známou prostitutku Nasťu Rybku zatkli na letišti! Hrozí jí až 6 let za mřížemi

Autor: ČTK - 
17. ledna 2019
23:11

Ruské úřady na moskevském letišti Šeremeťjevo zatkly běloruskou prostitutku Anastasiju Vašukevičovou, která je známá ze skandálu kolem bývalého ruského vicepremiéra Sergeje Prichoďka a miliardáře Olega Děripasky. Stalo se tak ve stejný den, kdy ji z Thajska deportovaly tamní úřady. 

Vašukevičová, vystupující též pod jménem Nasťa Rybka, měla v Moskvě projít pouze tranzitním prostorem a pokračovat do rodného Běloruska. Spolu s ní byli podle policie zadrženi další tři lidé, mezi nimi i samozvaný "sexuální guru" Alexandr Kirillov, který byl společně s Vašukevičovou zadržen zhruba před rokem v thajském letovisku Pattája, jež si oblíbili ruští turisté. Dvojice vedla seminář, v němž vyučovala techniky svádění. Kirillovova manželka sdělila médiím, že zadržení budou stíháni podle paragrafu 240 ruského trestního zákoníku za kuplířství, za což jim hrozí až šest let odnětí svobody. Dále uvedla, že Rybka nemá v úmyslu hovořit s nikým o důvěrných informacích a že nedisponuje žádnými kompromitujícími materiály.

Thajský soud 27letou Rybku v pondělí shledal vinnou z organizování kurzů sexuálního tréninku bez úředního povolení. Bělorusce, která se v pondělí ke svým činům nečekaně přiznala, zároveň vyměřil trest 18 měsíců vězení. Vzhledem k tomu, že si polovinu trestu ve věznici již odpykala, druhou polovinu dostala podmínečně. Dnes byla vyhoštěna, napsala agentura Reuters. Vašukevičová vzbudila pozornost jako ústřední postava skandálu kolem někdejšího ruského vicepremiéra Prichoďka a miliardáře Děripasky. Podala svědectví o svých zážitcích na luxusní jachtě, kde Děripaska před třemi lety hostil Prichoďka a zajišťoval mu podle ní eskortní služby. Sérii fotografií a videí z jachty pak na svém webu zveřejnil vůdce ruské opozice Alexej Navalnyj. Chování Prichoďka, tehdy jednoho z nejmocnějších mužů Kremlu, označil za korupční. Loni v březnu Vašukevičová v rozhovoru s agenturou AP prohlásila, že má také důkazy o kontaktech Moskvy s volebním štábem stávajícího amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Ty údajně získala díky svým stykům s Děripaskou, který je blízký ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi a spolupracoval i s bývalým šéfem Trumpovy volební kampaně Paulem Manafortem. Vašukevičová americkým novinářům chtěla údajné audionahrávky poskytnout výměnou za azyl ve Spojených státech. Média ale její prohlášení označila za pochybná a Běloruska později nabídku stáhla. Společně s Vašukevičovou byli z Thajska vypovězeni do svých domovských zemí také další dva občané Běloruska a pět Rusů, napsala agentura Reuters. Podle agentury AP se i oni u pondělního soudního jednání přiznali k různým zločinům od nabízení sexuálních služeb po spiknutí.

antismejd ( 18. ledna 2019 10:56 )

neuvěřitelné...zabývat takovým pseudočlověkem......

petrw ( 18. ledna 2019 07:29 )

to je spravne zavrit a po vesi t

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání