Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V chatce na Ústecku uhořel Michal (†13): Nikdy to nevzdal, říká o něm trenér

Autor: dce, kon, lac - 
17. ledna 2019
18:26

Tajný plán chlapců (†13 a 15) skončil tragédií! Doma údajně řekli, že budou spát u kamaráda, a vyrazili na chatu rodičů jednoho z nich. Když si chtěli zatopit, začalo hořet. Mladší z kluků - Michal - už utéct nedokázal. Jeho smrt oplakávají kamarádi na sociálních sítích.

O kamaráda a spoluhráče přišli kluci z ústeckého týmu amerického fotbalu. Michalovu (†13) vzpomínku uctívají fotkou dresu s jeho číslem. "Tragédie... Snad ti je tam nahoře dobře...," napsal Honza.

Podle médií měl Michal s kamarádem přespat na chatě rodičů staršího z nich. V noci jim ale byla zima a chtěli si přitopit - údajně k tomu použili kanystr s benzínem... „Viděla jsem plameny šlehat z oken i dveří. Kolem mě proběhl popálený kluk svlečený do půl těla,“ líčila serveru Deník. cz žena, která volala hasiče.

Starší z chlapců prý běžel za otcem, který byl v místní hospodě. „Byl v šoku. Když přiběhl, nevěděli, co jim chce říct,“ líčila žena. Štamgasti vzápětí vyběhli k 200 metrů vzdálené chatě a až na místě pochopili, že v plamenech je další kluk. „Nedalo se ale nic dělat,“ říkala svědkyně požáru. Přeživší chlapec skončil na popáleninovém centru v Praze.

"Michal byl velmi vnímavý. Vždy se snažil na sobě pracovat a svým přístupem stmeloval tým dohromady," napsali o Michalovi trenéři Jana a Zdeněk. "Michal vždycky makal na plno a nikdy to nevzdal," popsal zesnulého trenér Roman.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání