Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Taxikáře v Plzni prý ubil opilý klient: Předražoval jízdy, tvrdí o něm kolegové. Případ míří před soud

Autor: DH - 
3. ledna 2019
13:19

K soudu míří smrt taxikáře, kterého loni v lednu nalezli mrtvého obyvatelé bytového domu v Plzni. Podle státního zástupce měl muže zabít opilý klient, který se s taxikářem dostal do konfliktu.

Obviněným má být Mário K. (34), kterého policie den po smrti taxikáře nalezla spícího a celého od krve nedaleko místa, kde ráno obyvatelé domu našli mrtvého taxikáře (†69). Krvavé stopy od mrtvoly vedly podle deníku Právo právě ke dveřím, kde obviněný spal. Na místě pak dotyčný kriminalistům nadýchal dvě promile alkoholu.

Muž se podle informací od státního zástupce nechal taxikářem naložit v centru Plzně a následně byl odvezen do svého bytu. Tam mělo dojít ke konfliktu, který vyústil až v potyčku. Celou situaci bude příští měsíc projednávat krajský soud v Plzni, který rozhodne o vině či nevině Mária K., původem ze Slovenska. Muži hrozí za zločin těžké ublížení na zdraví s následkem smrti až 16 let odnětí svobody.

Soudní jednání bude ale nejspíše velice složité, konflikt mezi oběma muži a následný údajný trestný čin totiž neviděl žádný přímý svědek. Policie tak při vyšetřování využívala jen nepřímých důkazů. Mezi ně patří i kamerový záznam z centra západočeské metropole, kde je patrné, že do taxi nastupuje právě Mário K. Co ale doopravdy stálo za potyčkou obou mužů a jak měl Slovák taxikáře usmrtit, se policie jen domnívá.

Podle soudních znalců měl devětašedesátiletý muž poranění způsobená prudkým kopem do oblasti břicha nebo silným úderem. Dále měl zlomený nos a modřiny po celém těle. Příčinou smrti bylo určeno krvácení do břicha.

Zranění utrpěl i obžalovaný, na jeho těle byly stopy po úderech teleskopickým obuškem, který patřil taxikáři a též byl nalezen na místě činu. Policie předpokládá, že ale ze strany Mária K. nešlo o nutnou obranu a opírá se o SMS zprávy zajištěné z telefonu obviněného kamarádovi, ze kterých má být patrné, že chtěl s mužem za volantem rozpoutat konflikt. Údajně proto, že ho chtěl prý okrást.

Chyba také mohla být částečně na straně usmrceného taxikáře. Ten prý neměl v Plzni příliš dobrou pověst, často prý lidem dával vyšší cenu, než bylo obvyklé a následně jim vyhrožoval, když odmítali zaplatit.

„Byl známý tím, že předražoval jízdy. Říkalo se o něm, že si účtuje dvojnásobek běžné ceny. Když prý klienti nechtěli zaplatit, tak jim měl vyhrožovat, že je zmlátí. Měl trochu prudší povahu,“  řekl Právu jeho kolega Jan P.

 

cocumysvole ( 3. ledna 2019 14:58 )

V 69letech měl sedět doma na zadku a užívat si důchod a ne rajzovat po nocích a okrádat slušný lidi. A že byl od rány? No tak prostě narazil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání