Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Opilý muž na Jesenicku ubodal kamaráda: Policie zadržela i násilníka, který roky týral manželku

Opilý muž na Jesenicku ubodal kamaráda: Policie zadržela i násilníka, který roky týral manželku (ilustrační foto)
Opilý muž na Jesenicku ubodal kamaráda: Policie zadržela i násilníka, který roky týral manželku (ilustrační foto)  (Autor: Karel Janeček)
Autor: ČTK - 
2. ledna 2019
13:33

Vraždu muže v rodinném domě na Jesenicku vyšetřují kriminalisté. Čtyřicetiletý muž zemřel krátce před loňskými vánočními svátky poté, co jej jednašedesátiletý muž v hádce bodl. Útočník skončil ve vazbě a za vraždu mu u soudu hrozí deset až 18 let vězení.

Dvojice mužů se začala v rodinném domě na Jesenicku hádat v pátek 21. prosince. „Z předběžně zjištěných skutečností vyplývá, že mezi muži došlo ke slovní rozepři, která přerostla ve fyzické napadení. Jednašedesátiletý muž, ovlivněný alkoholem, měl zaútočit na čtyřicetiletého muže, kterému způsobil jedno bodnořezné zranění. Mladší muž na následky zranění na místě zemřel," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Okolnosti úmrtí čtyřicetiletého muže policisté vyšetřují. „Útočník byl po činu zadržen a v současné době je umístěn ve vazbě," dodal Hejtman.

Policie rovněž stíhá devětatřicetiletého muže z Jesenicka, který je podezřelý z toho, že několik let slovně a poté i fyzicky napadal svoji manželku. Policie ho obvinila z týrání osoby žijící ve společném obydlí a nebezpečného vyhrožování. U soudu muži v případě prokázání viny hrozí až osm let vězení.

„Obviněný muž měl již od roku 2006 slovně napadat svoji družku, později manželku. Ženu kritizoval za chod domácnosti i péči o děti. Sám však s ničím nepomáhal. Ve vzteku rozbíjel zařízení domu," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

V roce 2015 pak muž začal manželku také fyzicky napadat. Žena však nikdy nevyhledala lékařské ošetření a napadení neoznámila. „I po rozvodu manželství má obviněný muž ženě posílat vulgární SMS zprávy a vyhrožovat jí," uvedla Neubauerová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání