Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Štefan (19) se nevrátil z vánočního večírku: Naposledy ho zachytily kamery

Autor: shp - 
28. prosince 2018
09:45

Kde je, nikdo neví. Jeho rodina se o něj velmi strachuje. Devatenáctiletý Štefan Hanigovský ze slovenského Vrbova odešel v pátek večer na firemní večírek do Podolínce. Mámě napsal, že se domů vrátí okolo jedné nebo druhé. Osudné noci však záhadně zmizel.

Téměř 300 dobrovolníků pátralo po Štefanovi od sobotního rána. Prohledávali široké okolí Podolínce, ale i samotné město. Rodina pohřešovaného mladíka jeho zmizení nahlásila v sobotu v podvečer policii.

Do pátracích akcí bylo nasazeno celkem 75 policistů. Kromě vyslýchání zainteresovaných osob a pátrací činnosti přímo v terénu, i pomocí vrtulníku, dronu a psů, policisté prověřovali i všechny záznamy kamer v Podolínci,“ řekl TV JOJ policejní mluvčí Daniel Džobanik.

Právě kamery ukázaly mladíkův pohyb. Z pátku na sobotu okolo druhé hodiny ranní byl u čerpací stanice v Podolínci. Okolo třetí hodiny zachytila kamera jeho pohyb u plotu jedné společnosti za Podolíncem směrem do Lomničky.

Údajně se tu bavil s vrátným, ale pak odešel. Právě tady stopy končí a nikdo netuší, co se mohlo stát dál. Štefanův mobil zůstal vypnutý. Po mladíkovi pátrala i letka ministerstva vnitra a přidali se rovněž horští záchranáři s lavinovými psy.

K místní řece přišli i profesionální hasiči ze Staré Ľubovny a začali rozbíjet led. I když tok není hluboký, chtěli mít jistotu, že se pod ledem nenachází Štefanovo tělo. Příbuzní stále doufají, že se chlapce podaří najít.

Stále čekám, že zavolá z nějakého čísla nebo se objeví ve dveřích,“ řekla se slzami v očích matka Mária Hanigovská. Do pátrání se zapojily na sociální síti tisíce lidí. Příbuzní prosí, ať jakékoliv informace sdělí policistům.

urim ( 28. prosince 2018 13:23 )

voorel,hodně ubohý pokus o vtip

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání