Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Gang okradl desítky důchodců a nemocných: Zloději dostali jen symbolické tresty

Autor: ČTK, for - 
28. prosince 2018
23:15

Vězením v délce od dvou do čtyř let potrestal v pátek soud ve městě Békéscsaba na jihovýchodě Maďarska pět členů skupiny slovenských zlodějů. Uznal je vinnými z řady krádeží a loupeží, informoval podle serveru Hungary today šéf prokuratury v župě Békés.

Kriminální skupina, kterou tvořili čtyři muži a jedna žena, se podle prokurátora v období od jara do podzimu 2017 vloupala do pěti desítek různých objektů. Šlo zejména o domovy důchodců a sanatoria.

Vůdce gangu byl odsouzen ke čtyřletému odnětí svobody. Další tři muže poslal soud za mříže na 40, 34 a 28 měsíců. Všichni čtyři byli zároveň potrestáni šestiletým zákazem vstupu do Maďarska. Členka skupiny dostala podmíněný trest dvouletého vězení s pětiletou zkušební dobou.

Na špinavou práci byli čtyři

Skupina byla obžalovaná z 84 vloupání a 273 krádeží. Šéf bandy podle prokurátora zřejmě vybíral cíle na internetu a zloději pak jezdili do Maďarska páchat trestnou činnost.

Tři členy gangu policie zadržela už v listopadu loňského roku ve městě Komárom na severu Maďarska. Zbylé dva výtečníky chytili na Slovensku na základě evropského zatykače a posléze byli vydáni k trestnímu stíhání v Maďarsku.

PPP150W ( 29. prosince 2018 16:16 )

Jako třeba vy?

pepen ( 29. prosince 2018 09:10 )

V České republice rozkradli a vytunelovali politici a spol.majetek Čechů za biliony a nikoho to netíží-Český národ drží hubu!!!Stát se to ve Francii-tak je občanská válka-jenže tento národ ,umí jenom psát na sociálních sítích nebo kecat v hospodách. !!!Díky těmto šmejdům zlodějským bezpáteřním-jsme tam kde jsme...v pr...i !!!!

Zobrazit celou diskusi