Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hladový „Jánošík“ (33) z Chebska rozdává kradené věci: Vyloupil školu, pekárnu i stánek se šperky

Autor: chal - 
27. prosince 2018
17:43

Třiatřicetiletý muž z Chebska měl velmi rušný konec roku. Během prosince ho totiž kvůli krádežím několikrát zadrželi policisté. Recidivista ale není běžným zlodějem - část lupu totiž občas rozdá mezi lidi, které potká na ulici.

Vše začalo brzy ráno 28. listopadu, kdy se recidivista procházel ulicemi Chebu, kde sháněl cigaretu. Obchody ale měly ještě zavřeno, a tak se muž rozhodl pro alternativu. Došel ke střední škole a všiml si, že na její chodbě stojí automat na kávu, kterou si chtěl zakoupit. Lupič se dostal dovnitř, k nákupu ale nedošlo. „Více než automat na kávu začalo muže zajímat výdejní okénko školní kantýny,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že zloděj měl dostat chuť na bagetu.

„Vytouženou bagetu neobjevil. Místo toho ho ale zaujaly žvýkačky a sušenky,“ dodal mluvčí. Zloděj si tak ze školy odnesl sladkosti za téměř 900 korun. Žvýkačky prý před jedním z chebských supermarketů prodal cizinci za několik stovek. Část sušenek snědl a zbytek měl rozdat náhodným kolemjdoucím na ulici. K jeho smůle ho před kantýnou zabrala kamera, policisté tak z jejích záběrů okamžitě poznali známou firmu a dotyčného po několika hodinách zadrželi.

O několik dní později mlsný zloděj udeřil znovu. Začátkem prosince ve večerních hodinách vnikl v Chebu do pekárny a ukradl čtyři kusy italské rolády a jeden staročeský koláč, který snědl cestou domů. Tam pak „dorazil“ i zbytek lupu.

Jiný den pak brzy ráno vyrazil na trhy na Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Ani tentokrát však nešel nakupovat, místo toho si za cíl vybral stánek se šperky a před otevřením se do něj vloupal. „Měl odcizit téměř 300 kusů ocelových prstýnků a více než 10 kusů řetízků s přívěsky,“ řekl Jakub Kopřiva. Zloděj se pak opět zachoval jako Robin Hood a o část lupu se podělil s náhodnými kolemjdoucími.

Zbytek překvapivě odnesl zpět na náměstí a tašku se šperky s omluvou předal ostraze na trhu. „Svým jednáním měl způsobit škodu téměř 27 tisíc korun,“ sdělil policejní mluvčí. Policisté pachatele znovu vypátrali a zadrželi.

Chebský Robin Hood si nedal pokoj ani 23. prosince. Podivínský zloděj v neděli dopoledne vnikl do budovy správního úřadu, kde poškodil kabeláž a vloupal se do jedné z kanceláří, kde ukradl 26 stravenek. Tentokrát byli ale policisté ještě rychlejší než doposud a na známého recidivistu si počkali u východu z budovy.

Po každém zadržení policisté muži sdělili podezření ze spáchání krádeže, za kterou zloději hrozí až dva roky odnětí svobody.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání