Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec (†2) zemřel v uprchlickém centru po zpackané obřízce: Lékař čelí obvinění z vraždy

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: chal - 
26. prosince 2018
22:11

Italská policie obvinila z vraždy 66letého lékaře, po jehož zákroku zemřelo batole (†2). Malý chlapec nepřežil obřízku. K neštěstí došlo v uprchlickém centru.

V centru pro uprchlíky v italském městě Monerondo došlo k tragédii. Dvouletý chlapec tam zemřel po špatně provedené obřízce. Lékař, který zpackaný zákrok provedl, nyní čelí obvinění z vraždy.

Obřízku v uprchlickém centru podstoupil i bratr-dvojče zesnulého chlapce, ten ale na rozdíl od sourozence neměl žádné potíže. K tragédii se pro místní noviny Corriere Della Sera vyjádřil Antonino Lupi, starosta Monteronda. „Je to absurdní tragédie,“ sdělil listu.

Kauzu medializovala nezisková organizace Arci. „Je to tragédie, pro kterou nemáme slov,“ napsala organizace na svou stránku na Facebooku. Její pracovníci v příspěvku sdělili, že v případu podniknou právní kroky.

Dvojčata se narodila v Itálii Nigerijce, která má ve své vlasti pět dalších dětí. Podle italských médií chtěla matka, aby měli její chlapci obřízku, jak žádá islám. Obžalovaný lékař je Američan původem z Libye.

V Itálii je ročně provedeno kolem 5 tisíc obřízek, podle odhadů je ale až třetina z nich ilegální. Zákrok, při němž je penis zbaven předkožky, totiž italské veřejné zdravotnictví nenabízí. Soukromé kliniky operaci provádí za cenu mezi 50 a 100 tisíci korun.

Hexendorf ( 27. prosince 2018 09:36 )

Proc by mela byt stihana Matka. Obrizky jsou bezne nejenom u muslimu Ale i zidu a Navic je to ma milion dalsich vyhod

blackhole1 ( 27. prosince 2018 07:43 )

Jen tak dál

Paja_6681 ( 27. prosince 2018 00:41 )

Jen mi hlava nebere a docela by mě i zajímalo, proč je za vraždu stíhaný pouze doktor, proč není ve stejném obvinění stíhaná i matka.

offline ( 26. prosince 2018 23:10 )

Sedm dětí hotových, dalších sedm ještě bude, tak v tom se jeden úplně ztratí. Imigrantů bude dostatek.

Dannero ( 26. prosince 2018 23:06 )

zajímalo by mě co na to Hippokratova přísaha, protože odnětí části těla naprosto zdravému člověku ještě k tomu dítěti, je hrubé porušení lékařské přísahy. S tím souvisí otázka, co tedy je a co není zločin, pokud někdo odřezává dětem zaživa části genitálií, je to obvykle sériový sadistický pedofilní psychopat za který je v mnoha zemích trest smrti nebo doživotí bez možnosti propuštění. Co tedy omlouvá ty miliony podobných případů? Stačí tomu říkat náboženství?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání