Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Cizinec (28) kradeným mercedesem najížděl do policistů! Na útěku ho dopadl pes Chucky

Aktualizováno -
15. prosince 2018
18:22
Autor: rc - 
15. prosince 2018
13:51

Před policisty prchal v kradeném Mercedesu Benz cizinec (28), který se přes Česko snažil dostat do Polska. Policejní hlídky ho vypátraly v oblasti Jívky a Stárkova, kde vytvořily zátarasy. Ovšem cizinec odmítal zastavit. Na policisty najížděl. Strážci zákona museli dokonce použít služební zbraň! Muže se nakonec podařilo dopadnout díky policejnímu psovi Chuckymu.

 Cizinec (28) ujížděl v kradeném vozidle Mercedes Benz z Německa a namířeno měl do Polska. Tam se však už nedostal. Policistům se ho podařilo vypátrat na Náchodsku, kde v oblasti Jívky a Stárkova, vytvořily zátarasy. Muž se přesto jen tak nehodlal vzdát. „Po vypátrání odcizeného vozidla v oblasti Jívky a Stárkova na pomezí trutnovského a náchodského regionu, udělaly policejní hlídky na ujíždějící vůz zátah. Muž však odmítal zastavit a naopak najel na policejní auto i zasahující policisty. Ti stihli uskočit a vystřelit na pneumatiky prchajícího vozu,“ uvedly policejní mluvčí Lenka Burýšková a Eva Prachařová.

 Muž posléze ujel ještě zhruba kilometr a půl a utekl do lesa. Policisté proto do akce zavolali psovody. Cizince se nakonec podařilo dopadnout díky psovi Chuckymu. „Policisté nebezpečného muže okamžitě zadrželi a přiložili mu služební pouta. Provedená orientační zkouška na přítomnost návykových látek skončila u podezřelého s pozitivním výsledkem,“ dodaly policejní mluvčí s tím, že v sobotu soud muže poslal do vazby.

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání